Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri fără timbru

25 de persoane trimise în judecată, într-un singur dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de persoane, majoritatea din judeţul Suceava, au fost trimise, ieri, în judecată, de procurorii suceveni din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzate că au făcut parte dintr-o grupare care s-a ocupat cu contrabanda cu ţigări, aduse din Ucraina, grupare care a scos din aceste afaceri ilicite un profit de peste 500.000 de euro.
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Suceava, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava vor ajunge Aurel Ţurcan (47 de ani) şi Arcadie Plămadă (41 de ani) din Vicovu de Sus, fraţii Dumitru Puha (32 de ani), zis „Dan”, Costică Puha (30 de ani) şi Ştefan –Vasile Puha (35 de ani), toţi trei din Bilca, Mihai Viorel Vicol (34 de ani), din Volovăţ, Florin Ursachi (36 de ani), din Preuteşti, Iulian Chelariu, zis „Ducu”, din municipiul Fălticeni,
Gheorghe Cârdei (31 de ani), din Bilca, Constantin Calestru (26 de ani), din Republica Moldova, Gheorghe Bujdei (48 de ani), din Voitinel, Costel Catană ( 32 de ani) şi Daniel Dragomir (32 de ani), ambii din Braşov, Veronica Brânduşa Drîglă (41 de ani), din Horodnicu de Sus, Ana-Maria Puha (30 de ani), Angelica Puha (25 de ani), Nicolai-Trandafir Cioată (45 de ani) şi Valeria Cioată (42 de ani), toţi din Bilca, Vicol Tatiana ( 28 de ani), din Republica Moldova, Arpad Beke (31 de ani), din Târgu Secuiesc, Mihai Gavril Robu (31 de ani), din Rădăuţi, Cristea Neculau (47 de ani), din Bucureşti, Edvin Nedelcu (41 de ani), din municipiul Sfântu Gheorghe, Nicu Josan (30 de ani), din comuna Arbore, şi Cristian Rusu (21 de ani) din Vicovu de Sus.
Toţi cei 25 de inculpaţi vor trebui să răspundă, în funcţie de implicarea lor în reţea, pentru constituire/sprijinire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, tentativă/complicitate la contrabandă, trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Capii grupării au fost arestaţi preventiv, însă nici unul nu se mai află după gratii

Reţeaua, au stabilit procurorii DIICOT Suceava, a fost constituită, în perioada februarie-iulie 2009, de către Aurel Ţurcanu, fraţii Puha şi Mihai Viorel Vicol, în complicitate cu un cetăţean ucrainean, „Costea”.
În perioada respectivă, explică anchetatorii, membrii grupării, la care ulterior au aderat şi restul inculpaţilor, au introdus peste zona de frontieră verde, din zona Bilca, nu mai puţin de 270.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ( Chesterfield, More, Viceroy, Marlboro, Ronson L&M etc.), pe care le-au comercializat mai apoi pe raza mai multor judeţe.
Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la circa 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi).
Trecerile de ţigări peste frontiera verde se realizau pe timp de seară sau de noapte, fiind folosite căruţe, precum şi un cărucior artizanal confecţionat special în acest scop.
Ţigaretele erau depozitate, într-o primă fază, la domiciliul inculpatului Dumitru Puha, a cărui casă este situată în apropierea zonei de frontieră verde, iar, ulterior, erau transportate la casa fratelui acestuia, Costică Puha.
În luna iulie a acestui an, fraţii Puha, împreună cu Aurel Ţurcan şi Mihai Viorel Vicol, au fost arestaţi preventiv, însă au fost puşi în libertate după aproximativ o lună şi jumătate.
În faţa judecătorilor, fraţii Puha au recunoscut implicarea lor în activităţile de contrabandă.
Înainte de a fi arestaţi, la locuinţele celor cinci, dar şi la alte 12 adrese s-au efectuat percheziţii, de unde s-au ridicat aproape 80.000 de pachete de ţigări aduse din Ucraina, aproape 150.000 de lei, peste 4.000 de euro şi 200 de dolari SUA.
În arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a ajuns, ulterior, şi un al şaselea membru al grupării, Arcadie Plămadă, însă şi acesta se află în prezent în libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de persoane trimise în judecată, într-un singur dosar.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
25 de persoane trimise în judecată, într-un singur dosar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu ma pricep....... trimis de
(22 dec 2009, 20:56:13
in stare de libertate????

si atunci ce e acest termen

CONTRABANDA???

probabil astia sunt bietii contribuabili,ce platesc darile direct oamenilor legii,care la randul lor investesc in case si autoturisme....

rai platnicilor...atentie,sa nu ramaneti cu datorii la buget,primarii...

oamenii legii stiu ce sa faca!!!!!????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei