Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Iarna îşi ascute colţii la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii trebuie să îşi pregătească ghetele şi hainele groase, de iarnă, pentru că, de astăzi, viscolul şi ninsorile se vor face simţite în întreaga ţară.
Pe lângă avertizarea de cod galben transmisă ieri de Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM), colţii iernii se vor face simţiţi şi prin temperaturile scăzute care se vor înregistra în special în timpul nopţii, spre finalul săptămânii.
Astfel, meteorologii au emis luni o atenţionare meteo de cod galben, prognozând că, de astăzi de la prânz şi până joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor ţării, iar la munte va fi viscol.
„În intervalul menţionat va ninge în toate regiunile, urmând ca treptat să se depună strat de zăpadă în cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea să ia aspect de iarnă”, se precizează în atenţionarea meteo postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
În sudul şi estul ţării, precum şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar vântul va sufla cu putere, viscolind şi troienind zăpada. Avertizarea vizează aproape toată suprafaţa României, excepţie făcând Vestul ţării şi Nordul extrem al Moldovei.

 

Cele mai geroase zile, vineri, sâmbătă şi duminică

Gerul iernii va “muşca” mai puternic spre finele săptămânii, când se vor înregistra cele mai mici temperaturi din această iarnă.
Astfel, dacă în timpul nopţii de duminică spre luni, în municipiul Suceava s-au înregistrat – 8 grade Celsius, pentru finalul săptămânii se anunţă temperaturi apropiate de - 15 grade Celsius.
Conform site-ului international www.wunderground.com, cele mai mici temperaturi vor fi înregistrate vineri noapte: – 23 grade Celsius, în vreme ce pe un site românesc, www.prognoze.ro, în ziua de sâmbătă se anunţă temperaturi cuprinse între – 15 grade Celsius şi – 24 grade Celsius, iar duminică, temperaturi cuprinse între -11 grade Celsius şi – 26 grade Celsius.
Specialiştii de la Staţia Meteo Suceava spun că, într-adevăr, temperaturile vor scădea mult la finele săptămânii, dar estimează că acestea nu vor scădea mai mult de – 15 grade Celsius.

 

Termica porneşte şi al doilea cazan de termoficare

Pentru a putea furniza populaţiei Sucevei întreaga cantitate de căldură necesară combaterii gerului care deja se face simţit, Termica Suceava va porni de mâine şi al doilea cazan de producere a energiei termice.
Conform directorului Termica Suceava, Constantin Plăcintă, prin funcţionarea unui singur cazan se poate furniza căldură la parametri normali dacă media temperaturilor exterioare nu este mai mică de – 7 grade Celsius, dar pentru a face faţă temperaturilor care se anunţă, este necesară furnizarea căldurii cu ambele unităţi de producţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarna îşi ascute colţii la Suceava.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Iarna îşi ascute colţii la Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :D trimis de
(15 dec 2009, 12:17:43
Super...:D sper sa fie asalove struck de cand n-am mai avut parte de o iarna serioasalove struck

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei