Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temperaturi scăzute

Primul sucevean mort din cauza frigului, în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul de frig din acest weekend a făcut prima victimă la Suceava, unde un bărbat fără adăpost a decedat din cauza temperaturilor scăzute. Primul sucevean mort din cauza gerului în această iarnă este Gheorghe Duţuc, în vârstă de 48 ani, care a fost găsit lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni, ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, de câţiva trecători. Victima a fost preluată de o ambulanţă chemată prin 112 şi dusă direct la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, unde medicii n-au mai putut face altceva decât să constate decesul. Potrivit doctorilor, bărbatul avea hipotermie şi făcuse un stop cardio-respirator.
„S-au încercat totuşi manevre de resuscitare, însă fără rezultat”, a declarat dr. Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava.
Gheorghe Duţuc era cunoscut ca un om al străzii şi figura ca având ultimul domiciliu stabil pe strada Iacob Zadik din Burdujeni.

 

Spitalul Suceava, adăpost de noapte pentru boschetari

Conform dr. Tiberiu Brădăţan, odată cu scăderea temperaturilor, oamenii fără un acoperiş deasupra capului au început să roiască în jurul Spitalului Suceava, în speranţa că vor ocupa un pat călduţ. De cel puţin o săptămână, Unitatea de Primire a Urgenţelor a devenit adăpost de noapte pentru oamenii străzii, care nu reprezintă cazuri medicale, dar care invocă tot felul de probleme de sănătate pentru a nu mai fi nevoiţi să doarmă în frig. Acestora li se alătură alţii, care sunt găsiţi căzuţi în stradă şi care sunt aduşi la spital după ce un trecător mai milos cheamă ambulanţa.
”Nu există noapte în care să nu avem cazaţi doi, trei boschetari, în general persoane tinere, între 30 şi 40 de ani. Îi ţinem până dimineaţă în camera de supraveghere, unde există patru paturi, dar acest lucru începe să ne afecteze activitatea. Ei fac gălăgie şi emană tot felul de mirosuri neplăcute, inclusiv de alcool, iar din aceste motive salonul nu mai poate fi folosit şi de alţi pacienţi. Avem mulţi bolnavi, cum ar fi cei cu dureri precordiale, pe care, până la decizia de internare, ar trebui să-i ţinem câteva ore în camera de supraveghere, dar pe care am ajuns să-i ţinem pe holuri fiindcă în încăperea respectivă sunt cazaţi boschetarii”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul sucevean mort din cauza frigului, în această iarnă.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Primul sucevean mort din cauza frigului, în această iarnă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   " Boschetari ", mai dragi tovarasi? trimis de
(14 dec 2009, 18:01:08
Nu sunt de acord cu definitia celor fara adapost ca fiind cea de "boschetari". Va repet: sunt oameni fara adapost, care fie din voia lor sau a altora apropiati lor au ajuns pe strazi. Din punct de vedere al conditiei umane ei sunt pe ultima treapta. Si noi, astia majoritari crestini ortodocsi, ii mai lovim atunci cand ei sunt jos? Chiar in Sfantul Post al Nasterii Domnului ? Al sperantei? Autoritatilor locale din Suceava ar trebui sa le fie rusine caci nu exista niciun azil de noapte pentru acesti oameni. Fara suparare, la capitolul omenie, mila crestina, caritate, voluntariat suntem cam printre ultimii. E trist, dar incep sa cred si eu: UNDE MANANCA DOI CRESTINI POATE STA SA SE UITE LINISTIT SI AL TREILEA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei