Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După alegeri

Lungu: „Cine râde la urmă, râde mai bine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Democrat-liberalii suceveni consideră că cel care va reuşi să câştige turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din România va fi Traian Băsescu. Deşi trei dintre exit-poll-urile prezentate la ora închiderii secţiilor de votare îl dădeau câştigător pe candidatul PSD, Mircea Geoană, la mică diferenţă, liderii PD-L Suceava au declarat că sunt convinşi că Traian Băsescu îl va devansa pe acesta. Imediat după prezentarea rezultatelor sondajelor, coordonatorul campaniei electorale a lui Traian Băsescu în judeţ, Ion Lungu, alături de ceilalţi membri ai PD-L prezenţi la sediul din centrul Sucevei au început să scandeze frenetic numele actualului preşedinte al României. Printre cei care au aşteptat rezultatele alegerilor la sediul PD-L Suceava s-au numărat deputaţii Ioan Bălan şi Sanda-Maria Ardeleanu, viceprimarii Sucevei, Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie, precum şi o parte a şefilor de instituţii descentralizate, susţinuţi de democrat-liberali.

 

Lungu: „Sperăm ca la urmă să ne bucurăm noi”

După închiderea secţiilor de votare, Ion Lungu a declarat că exit-poll-urile prezentate la ora 21:00 nu sunt relevante, având în vedere că prezintă rezultatele de la ora 19:00. Lungu a precizat că Traian Băsescu va câştiga alegerile prezidenţiale după ce se vor număra voturile românilor din diaspora şi ale celor care au votat între orele 19:00 şi 21:00.
„Din punctual meu de vedere, meciul nu este jucat. Aşa cum aţi văzut, unul dintre institutele de sondare a opiniei publice l-a dat câştigător pe domnul Geoană, iar altul a dat egalitate. Sigur că aici trebuie să luăm în considerare şi marja de eroare. Iar noi suntem în marja de eroare a celor două institute. Plus că trebuie să ne aducem aminte că acum un an, la alegerile parlamentare, INSOMAR dădea o diferenţă de 5 procente între PSD şi PD-L, şi până la urmă a fost diferenţa foarte mică, în favoarea PD-L. Ţinând cont că încă nu sunt definitive aceste date, trebuie să luăm în considerare şi faptul că cei care votează între orele 19:00 şi 21:00 de obicei sunt oameni din mediul urban. Şi se ştie că PD-L şi domnul preşedintele Traian Băsescu stau mai bine în mediul urban, dar şi că Traian Băsescu a câştigat tot timpul în străinătate. Din acest motiv sper ca în final să fim noi câştigătorii. L-am văzut pe domnul Geoană şi am văzut şi posturile TV care îl sprijină. Dar există o vorbă românească care spune foarte clar: <Cine râde la urmă, râde mai bine!>. Sperăm ca la urmă să ne bucurăm noi”, a spus Ion Lungu.

 

Bălan: „Cei din diaspora vor face diferenţa”

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a precizat că diferenţa dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană o vor face alegătorii din dispora şi cei care au votat între orele 19 şi 21. „S-a întâmplat de fapt ceea ce noi anticipam. Ştiam că astăzi (n.r. – ieri) se va da un sondaj de opinie care îl va avantaja pe Mircea Geoană cu unul sau două procente. Aţi văzut că lucrurile s-au adeverit. Ştim că rezultatul exit-poll-ului este pentru ora 19:00. Sperăm însă că diferenţa o vor face votanţii care au votat după această oră şi cei din diaspora, care au demonstrat-o şi la alte alegeri că au fost cu Traian Băsescu”, a declarat Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Cine râde la urmă, râde mai bine”.
 Vizualizări articol: 2050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Lungu: „Cine râde la urmă, râde mai bine”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei