Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Un român din Anglia vrea să ajute la depistarea gripei noi în rândul elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia unui român stabilit în Anglia de a ajuta la depistarea în timp util a posibilelor cazuri de gripă nouă în rândul elevilor suceveni, prin scanarea termică a acestora, e la un pas de a fi un fiasco total, din cauza lipsei de cooperare a autorităţilor.
Astfel, deşi Gabriel Mîndrescu a contactat din timp Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, anunţându-şi intenţia, de a închiria un aparat portabil de termoscanare, cu care să meargă din şcoală în şcoală şi din clasă în clasă, pentru a depista astfel persoanele care au o temperatură a corpului mai mare decât cea normală, putând indica astfel prezenţa unui virus sau a unei infecţii, iniţiativa sa e blocată de măsurile impuse recent de Ministerul Sănătăţii.
“Aparatul este asemănător celor folosite în aeroporturi, doar că la o scară mai mică şi este mobil. Dispozitivul pe care l-am închiriat este Flir P400 seria T, utilizarea sa nu dăunează celor scanaţi nici cât pişcătura unui ţânţar, nu îi deranjează cu nimic, dar ar putea fi de mare ajutor, pentru că s-ar depista din timp posibilele cazuri de gripă porcină şi ar putea fi împiedicată răspândirea bolii şi la alte persoane. M-am oferit să suport toate costurile din fonduri proprii, am închiriat şi aparatul, am plătit transportul său în România, luni ar fi trebuit să ajungă, dar, în ultimul moment am aflat că nu am voie să fac nimic”, a declarat Gabriel Mîndrescu, telefonic.
Conform estimărilor acestuia, în cele şapte zile cât era programat să stea în Suceava cu aparatura de termoscanare, ar fi putut fi scanaţi 40.000 de elevi.

 

Operaţiune blocată de un ordin recent al ministrului Sănătăţii

Şeful ISJ Suceava, Petru Carcalete, care şi-a oferit de la început sprijinul pentru această acţiune, mai ales că este una gratuită, care nu implica costuri nici pentru unităţile şcolare şi nici pentru elevi, a spus că, în urma solicitării ca un reprezentant al DSP să participe la operaţiunea de scanare, i s-a transmis că, prin ordinul ministrului Sănătăţii, este interzisă orice acţiune, dacă nu are aprobare specială de la Minister, de la comisia special constituită pe problema gripei noi.
Drept urmare, întreaga operaţiune pusă la cale de românul din Anglia, care s-a oferit să ajute la depistarea din timp a posibilelor cazuri de gripă, e sortită eşecului, pentru că, pe lângă faptul că nu s-a mai respectat programul de trimiterii aparaturii în România, perioada pentru care este închiriat aparatul de termoscanare va expira, poate chiar înainte să i se dea un răspuns la solicitarea sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un român din Anglia vrea să ajute la depistarea gripei noi în rândul elevilor.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un român din Anglia vrea să ajute la depistarea gripei noi în rândul elevilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat trimis de
(28 nov 2009, 13:39:27
asa ne trebuie...nu am invatat nimic in toti anii astia de "democratie".cand cineva vrea sa ne ajute, noi trebuie sa ii punem "bete in roate".dar cum pot accepta cei de la conducere asa ceva?daca nu impune o cheltuiala din partea statului din care sa isi traga si ei partea,nu este posibila o asa actiune.deci...la ciolan inainte!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei