Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

APIA eliberează adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea capitalului de lucru.
Potrivit unei informări prezentate în cadrul Colegiului Prefectural, convenţiile pentru facilitarea accesului la credite al fermierilor, pentru activităţile curente, au fost încheiate între APIA, băncile BRD- Group Societe Generale SA şi CEC Bank SA şi Fondul de Garantare a Creditului Rural-IFN SA.

 

Ce conţine adeverinţa

Potrivit acestei convenţii, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2009 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare.
În adeverinţă se va menţiona şi suprafaţa determinată pentru plată la data emiterii acesteia, faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data respectivă, precum şi faptul că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Potrivit reprezentanţilor APIA, în adeverinţă se va confirma dacă beneficiarul a primit sau nu avansul de 70% din schema de plată unică pe suprafaţă.

 

Finanţări pentru desfăşurarea activităţilor curente

În ceea ce priveşte băncile, acestea vor acorda, conform reglementărilor interne, credite în lei, în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente.
Astfel, în cazul beneficiarilor care au primit avansuri în baza HG nr.1210/2009, valoarea creditului va fi de 70% din suma cuvenită din plăţile naţionale directe complementare (131,80 lei/ha).
În acelaşi timp, în cazul beneficiarilor care nu au primit avans în baza HG nr.1210/2009, valoarea creditului va fi de 70% din suma cuvenită din schema de plată unică pe suprafaţă şi din plăţile naţionale directe complementare (131,80 lei/ha şi 209 lei/ha).
Nu în ultimul rând, trebuie spus că Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA va încheia cu banca o convenţie-cadru prin care va garanta până la 50% din valoarea creditelor garantate de bancă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA eliberează adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA eliberează adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei