Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mână criminală

Familie sub teroare, după ce gospodăria i-a fost incendiată de trei ori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O gospodărie din satul Argel, comuna Moldoviţa, a fost, în interval de mai puţin de o lună, ţinta a trei tentative de incendiere. După ce planurile lor au eşuat de două ori, rău-făcătorii au reuşit, în cele din urmă, să provoace un incendiu devastator, care, printre altele, a distrus complet o casă.
Toată povestea pare să fi plecat de la un litigiu legat de o suprafaţă de teren, familia care a căzut victimă acestor atacuri fiind în stare de şoc.

 

Gospodăria vizată de atacurile repetate îi aparţine lui Aurel Trisciuc, în vârstă de 53 de ani. În perimetrul proprietăţii acestuia se găseşte locuinţa bărbatului, dar şi casele fiilor săi.
În urmă cu trei zile, marţi noapte, în jurul orei 22.00, un puternic incendiu a cuprins gospodăria familiei. Pompierii sosiţi la faţa locului au găsit un incendiu extins pe o suprafaţă foarte mare, o casă în construcţie, din lemn, aparţinând unuia dintre cei doi fii ai bărbatului, arzând ca o torţă, fără a se mai putea salva nimic din ea. De asemenea, focul a mai mistuit 15 tone de fân şi 20 mc de cherestea din gospodăria familiei, plus 15 tone de fân de pe proprietatea alăturată, aparţinând lui Ştefan Chiforeac.
Pompierii au reuşit să stingă focul în totalitate abia miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00, alerta fiind maximă deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă şi la pădurea din apropiere.
Pagubele produse de incendiu sunt imense, fiind estimate la 49.000 de lei.
Luni, cu o zi înainte de dezastru, tot la adăpostul nopţii, se mai încercase incendierea gospodăriei, însă focul a fost reperat la timp şi stins de membrii familiei, o altă tentativă mai fiind comisă la începutul lunii, pe 2 noiembrie.

 

Conflict între rude, pentru pământ

„Flăcările au pornit din mai multe locuri, după ce s-a turnat benzină. Din casa cu etaj a fiului meu nu a mai rămas nimic, au ars şi toate materialele de construcţie. Suntem disperaţi, de două nopţi nu mai dormim deloc, stăm numai de pază”, ne-a spus Aurel Trisciuc.
El a spus că familia sa este implicată într-un conflict legat de suprafaţa de teren pe care s-a produs incendiul, fiind în litigiu cu mai multe persoane, şi este convins că una dintre acestea s-a răzbunat în acest mod, fără însă a-şi putea da seama cine ar fi în stare să comită o faptă atât de gravă.
Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc are în anchetă cazul încă de la prima tentativă de incendiere, însă deocamdată există doar suspecţi şi nu certitudini.
„Familia este implicată într-o veche stare conflictuală, părţile implicate fiind rude între ele. Am dispus mai multe expertize, pentru a încerca să găsim indicii care să ne ducă la autori. În momentul de faţă avem mai multe ipoteze de lucru”, a declarat comisarul Adrian Chiţescu, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc. Cel mai probabil, la mijloc este vorba şi de un executant, care a acţionat la ordinul celui care vrea să facă rău familiei, în acest sens poliţia având un cerc de suspecţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie sub teroare, după ce gospodăria i-a fost incendiată de trei ori.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Familie sub teroare, după ce gospodăria i-a fost incendiată de trei ori4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei