Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Apă caldă non-stop la încă cinci puncte termice din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordaţi la cele cinci puncte termice la care au fost demarate procedurile de modernizare anul acesta beneficiază deja de apă caldă non-stop, deşi lucrările nu au fost finalizate.
Astfel, locatarii racordaţi la punctele termice Obcini 1, George Enescu 4/3/1, A4 Tipografie, Cuza Vodă 6 şi Zamca 5 au apă caldă la orice oră din zi sau din noapte, chiar dacă instalaţiile nou montate nu sunt încă automatizate.
“Într-o săptămână, echipele de lucru vor finaliza automatizarea la toate punctele termice modernizate anul acesta, care deja funcţionează în regim non-stop, dar cu operatori umani, care au lucrat în schimburi. Odată cu finalizarea automatizării, toate procesele din punctul termic sunt controlate de calculator, iar un om se poate ocupa de supravegherea mai multor puncte termice”, a declarat directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă.
Cu toate că lucrările de amenajări interioare la cele cinci puncte termice vor continua până aproape de Crăciun, primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut constructorilor, reuniţi la comandamentul care are loc săptămânal la primărie, ca până pe 4 decembrie să finalizeze procesul de automatizare, care asigură o funcţionare la parametri optimi a întregii reţelele de încălzire şi apă caldă, la nivelul blocurilor racordate.
Unul din principalele avantaje ale celor care locuiesc în zone în care punctele termice au fost modernizate îl reprezintă nu doar furnizarea apei calde non-stop, ci şi faptul că, atunci când dau drumul la robinete, nu au de aşteptat multă vreme pentru ca pe ţeava de apă caldă să curgă într-adevăr apă caldă, nu rece.
Pe de altă parte, înlocuirea conductelor secundare de termoficare, care deserveau aceste puncte termice, duce la eliminarea pierderilor fizice din reţea, pierderi care se regăseau apoi în costurile de producţie a agentului termic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă caldă non-stop la încă cinci puncte termice din Suceava.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Apă caldă non-stop la încă cinci puncte termice din Suceava3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apa calda... trimis de
(25 nov 2009, 12:26:08
Veniti tov. Primar si la punctul termic din spatele mag. Albina si vedeti ce nereguli se fac... Ca sa curga apa calda,nu va mint, trebuie sa curga cam ~ 30 de minute desi locuiesc la 10 m de puntul termic... Bataie de joc... Si mai vrea inca un mandat?!
1.1  RE: Apa calda... trimis de
(25 nov 2009, 18:31:49
bai nicule sa stii ca e calaie apa dar apometrele se-nvart si tu tot atitia metri cubi de apa calda platesti. asa se scoate lungu . ca drege si face dar de fapt nik, promisiuni de 5 ani fara finalizare. iese in ziar cu tot felu de proiecte cum ca le-a facut numai sa votezi cu basescu. dar nu cred ca ne mai pacaleste acu asa-i? jos pedeleii ,jos basescu si cu gasca lui de comunisti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei