Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Joi şi vineri

Crescătorii de vaci, două zile de proteste în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de bovine din judeţ se pregătesc să protesteze două zile la rând în municipiul Suceava, reprezentanţii lor anunţând că vor picheta Prefectura joi şi vineri, pe 5 şi 6 noiembrie a.c., nemulţumiţi că nu li s-au virat subvenţiile pe cap de animal.
Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Bucovina, a depus în cursul zilei de ieri cereri pentru aprobarea formelor de protest, şi anume parcurgerea unui traseu prin municipiul Suceava, cu utilajele din dotare, cu punct de oprire în faţa Prefecturii Suceava, unde vor fi înaintate obişnuitele memorii.
Preşedintele Asociaţiei Fermierilor Bucovina a lăsat să se înţeleagă că protestele ar putea fi anulate dacă mâine, atunci când o delegaţie a fermierilor va avea o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, vor fi deblocaţi banii pentru subvenţii.
Atât crescătorii de vaci, cât şi cei de oi se declară aproape de faliment, după ce autorităţile au anunţat recent că subvenţiile pe cap de animal promise (570 de lei în cazul bovinelor şi 44 de lei în cazul ovinelor) pot fi virate, deocamdată, doar într-un procent de aproximativ 30%.
Doru Gurău, care va face parte din delegaţia ce se deplasează mâine în capitală, a precizat că fermierii nu mai au încredere în protocoalele semnate cu autorităţile statului, după ce precedentul, din vară, care le garanta achitarea subvenţiilor integral în luna octombrie, a fost încălcat, şi se va renunţa la proteste numai dacă se va emite o Hotărâre de Guvern care să prevadă clar achitarea subvenţiilor aferente acestui an, la valoarea stabilită iniţial, cel târziu până în luna decembrie.
Crescătorii de bovine şi ovine spun că, în condiţiile crizei economice şi ale cheltuielilor mari cu întreţinerea animalelor, au ajuns într-o situaţie foarte grea, iar subvenţia oferită de statul român este considerată colacul de salvare pentru trecerea peste această iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii de vaci, două zile de proteste în Suceava .
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Crescătorii de vaci, două zile de proteste în Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doru Gu Rau trimis de
( 3 nov 2009, 12:34:31
Nu mai pomeniti numele tipului asta ca reprezentant al fermierilor deoarece este implicat in smenarii cu lapte si nu numai. Io suspendat cota de lapte din cauza unor falsuri grosolane.Ceilalati de la APIA si "ALTII" sunt in proces de monitorizare sau mai clar de preinvestigare a acestui "LIDER".In curand veti auzi de el in ziare dar intr un cu totul alt context.

Au organizat 2 mitinguri in mai putin de o saptamana chiar la inceputul campaniei electorale si au vrut neaparat pe Base iar acum vor pe Flutur. Pute fratilor a miting aranjat ca sa strice fata PDL. Problemele cu laptele au fost si inainte ,de ce nu au organizat acestea mai devereme? Pot sa pun pariu ca urmatorul miting va fi intr un alt oras unde PDL este in forma.Ce i-a tinut pe PSD in viata cand ei insisi se credeau pierduti in spatiu? Oamenii multi neinformati sau dezinformati. PSD si -a adus aminte si vrea sa repete smecheria.Si folosesc oameni mici care cu frauda la brat sunt lideri (tipic PSD).INTREBATI-L SI VETI
2.   Doru Procuroru trimis de
( 3 nov 2009, 15:12:51
Cine-i "doru gurau" Pai asta sfideaza toti fermierii.Nesimtitul asta conduce un Mercedez, iti flutura prin fata un touch screen si se plange tot timpul de criza, el fiind in criza morala de la absolvirea clasei a opta incoace.Primul lucru dupa ce-l cunosti e sa-ti ceara bani.Omul s-a apucat si de-o casa ca de cel mai bun credit e de la prieteni care dupa ce le ia banii nu mai raspunde la telefon. Am inteles ca a falimentat si o fabrica de cascaval. Nu mai are sustinerea fermierilor din asociatie,le-a luat banii pe cotizatii si nu i-a mai justificat pentruca de un an nu au mai avut loc sedinte statutare. Fugiti de el cand il vedeti, nu are parul cret dar e hraparet.
3.   Apropo de APIA trimis de
( 3 nov 2009, 15:21:33
e adevarat ce spune 123abc.Doru Procuroru a fraudat statul declarand cantitati mai mari la lapte pe care va primi bani.Opriti-l la timp, asta fura tot ce-i iese-n fata.Am inteles ca deja l-au depistat. Sa-i faca cineva cunostinta cu Procuroru poate ajunge si el om.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei