Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 52.000 de pensionari suceveni cu pensii sub 400 de lei vor primi ajutoare alimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 52.000 de pensionari din judeţul Suceava care primesc lunar o pensie mai mică de 400 de lei vor primi ajutoare alimentare din partea statului român, conform prevederilor unei Hotărâri a Guvernului României. Alimentele provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor defavorizate şi sunt distribuite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). APIA va acorda aceste ajutoare şi şomerilor, persoanelor cu handicap grav şi accentuat, beneficiarilor venitului minim garantat.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la nivelul lunii septembrie a.c., în judeţul Suceava erau 200.657 dosare de pensii active, din care 155.763 sunt dosare de pensii de asigurări sociale, 31.524 dosare agricultori şi 12.370 dosare veterani de război.

 

11.262 de cereri pentru bilete de tratament

Pe de altă parte, în cadrul Colegiului Prefectural s-a analizat şi situaţia cererilor depuse de pensionari pentru bilete de tratament. Astfel, până în prezent, la Casa Judeţeană de Pensii Suceava au fost depuse 11.262 de cereri pentru bilete de tratament, numărul celor repartizate fiind de 4.261, dintre care 3.253 de bilete alocate iniţial şi 1.008 în urma suplimentărilor.
Potrivit conducerii Casei de Pensii, cele mai solicitate staţiuni sunt Vatra Dornei, Bălţăteşti, Nicolina, Olăneşti, Felix şi staţiunile de pe litoral. Trebuie spus că, potrivit criteriilor impuse de Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale, biletele sunt destinate celor care au calitatea de pensionar, de asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau de beneficiar al prevederilor cu caracter special. Acordarea biletelor de tratament se mai acordă şi în baza altor criterii, respectiv existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Nu în ultimul rând, pentru obţinerea biletelor se ia în considerare ordinea de depunere a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear, în limita repartiţiei pe serii, staţiuni sau unităţi de cazare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 52.000 de pensionari suceveni cu pensii sub 400 de lei vor primi ajutoare alimentare.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 52.000 de pensionari suceveni cu pensii sub 400 de lei vor primi ajutoare alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei