Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zamostea

Patru fraţi, luaţi „cu forţa” din casa părinţilor neglijenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru fraţi ai unei familii din Zamostea au fost ridicaţi în regim de urgenţă, printr-o ordonanţă preşedinţială. Cel mai mare copil are 7 ani, iar cel mai mic doar 7 luni. Protecţia Copilului Suceava a fost sesizată telefonic de către medicul de familie din comuna Zamostea cu privire la situaţia critică a unui sugar, în vârstă de 7 luni, a cărui mamă nu colaborează, refuzând sfatul medicului. Medicul mai specifica faptul că starea de sănătate a minorului necesită internare repetată.
Directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Doina Niculina Daneliuc, a spus că echipa de urgenţă a instituţiei s-a deplasat în repetate rânduri la domiciliul familiei din Zamostea, pentru a responsabiliza părinţii cu privire la necesitatea asigurării unui climat favorabil creşterii şi educării în siguranţă a copiilor, precum şi cu privire la necesitatea colaborării cu toate instituţiile care vin în sprijinul familiei.

 

Viaţa celui mai mic copil, pusă în pericol

La fiecare vizită, părinţii au reacţionat exagerat, refuzând să primească echipa în curte şi proliferând ameninţări, fiind astfel imposibilă orice formă de comunicare sau consiliere a acestora.
Având în vedere faptul că era periclitată dezvoltarea fizică şi mentală a copilului sugar, că exista riscul ca viaţa să-i fie pusă în pericol din cauza stării de sănătate şi luând în considerare că familia a mai avut doi copii decedaţi prin asfixie mecanică la o vârstă fragedă, Protecţia Copilului a solicitat Tribunalului Suceava emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru ridicarea în regim de urgenţă a sugarului.

 

Au mai rămas cu un copil în îngrijire

„În baza ordonanţei, Serviciul de Urgenţe din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, beneficiind de serviciile gratuite ale executorului judecătoresc Miron Cătălin, din cadrul Camerei Executorilor Judecătoreşti Rădăuţi, şi cu sprijinul organelor de poliţie, a pătruns în locuinţa acestei familii, unde s-a constatat că şi ceilalţi copii, cu vârste între 2 şi 10 ani, erau în situaţie de risc, motiv pentru care patru copii au fost ridicaţi în regim de urgenţă şi plasaţi în familiile unor asistenţi maternali profesionişti”, a declarat Daneliuc. Cel de-al cincilea copil, o fetiţă în vârstă de 7 ani, nu a putut fi luat de lângă părinţi, fiind foarte ataşată de aceştia. Situaţia ei va fi monitorizată de către Primărie.
Părinţii, a mai spus Daneliuc, vor fi consiliaţi în vederea schimbării comportamentului şi responsabilizării cu privire la obligaţiile părinteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru fraţi, luaţi „cu forţa” din casa părinţilor neglijenţi.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru fraţi, luaţi „cu forţa” din casa părinţilor neglijenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei