Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2009 - Anul XIV, nr. 239 (4225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Merite

Concursul naţional “Cel mai bun pădurar”, câştigat de un sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mai buni silvicultori din ţară, adunaţi la Câmpulung Moldovenesc, s-au întrecut timp de două zile, la finele săptămânii trecute, atât în cunoştinţe teoretice, cât şi în abilităţi practice, pentru a obţine titlul de „Cel mai bun pădurar”, dar şi premiile puse în joc de organizatori.
Judeţul Suceava a avut onoarea nu doar de a găzdui acest concurs, pentru a doua oară, ci şi cea de a-l câştiga, graţie performanţelor de care a dat dovadă reprezentantul său, Vasile Cârdei, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Aflat în concurenţă cu alţi 43 de silvicultori, câştigători ai etapelor judeţene, dar şi reprezentanţi ai ICAS Bucureşti şi Republicii Moldova, reprezentantul Direcţiei Silvice Suceava a reuşit să obţină un scor de 90,5 puncte din cele 95 de puncte maxim posibile, pe următorul loc clasându-se un silvicultor din Vrancea, Mircea Stoica, care a obţinut 79 de puncte. Locul III a revenit unui pădurar din Prahova, Ilie Nicolae, care a obţinut 78,5 puncte.
Premierea câştigătorilor a fost făcută de noul director al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), Valerian Solovăstru, fost director al Direcţiei Silvice Suceava, care i-a înmânat atât premiul în bani, de 4.050 de lei, medalia de ocupant al locului I, cât şi un tablou cu simboluri din natură.
Ocupanţii primelor trei locuri din concurs au fost răsplătiţi atât cu premii în bani, cât şi în produse, precum drujbe şi alte elemente de îngrijire a pădurilor, parcurilor şi grădinilor, oferite de sponsorul principal.

 

Acte de mulţumire publică, acordate în premieră

În premieră, noul director al RNP, Valerian Solovăstru, a pus în aplicare o prevedere mai veche, dar care a fost ignorată de predecesorii săi, de a acorda acte de mulţumire publică personalului din sistemul silvic, care se remarcă prin rezultate deosebite în activitatea profesională.
Astfel, toţi participanţii la concurs, indiferent de locul obţinut în finală, au primit aceste diplome de mulţumire publică, ei fiind nu doar cei mai buni păduri din judeţele pe care le reprezintă, ci şi un model pentru restul silvicultorilor.

 

Concurs de tradiţie

Concursul „Cel mai bun pădurar” se desfăşoară anual, în mai multe etape, iar pentru a-şi demonstra calităţile de pădurar, concurenţii sunt supuşi unei serii de probe teoretice, din domeniul silviculturii, dar şi la trei probe practice, precum măsurarea unei cantităţi de buşteni, tragerea la ţintă fixă cu arma, dar şi evaluarea trofeelor de vânătoare.
Anul acesta concursul a fost organizat de Regia Naţională a Pădurilor, Direcţia Silvică Suceava, Colegiului Silvic Bucovina şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul naţional “Cel mai bun pădurar”, câştigat de un sucevean.
 Vizualizări articol: 2134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Concursul naţional “Cel mai bun pădurar”, câştigat de un sucevean4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei