Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2009 - Anul XIV, nr. 239 (4225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Naţionala simpatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simpatică precum cerneala cu acelaşi nume, adică invizibilă! Boje moi, nu ne-au iertat deloc sârbii!
Te cheamă Mirel Rădoi, joci fundaş central şi nu ai nici 1,80 metri. Iar tu te numeşti Cristian Chivu, tot fundaş central de data asta, şi ai sub 1,85 metri. Faceţi cunoştinţă, pe el îl cheamă Nikola Zigic, este adversarul vostru direct şi depăşeşte graniţa celor doi metri… Ca piticii pe Gulliver, aşa se căţărau pe Zigic jucătorii noştri, Chivu încununându-şi neajunsul fizic cu un cartonaş roşu. Mi-o fi selecţionerul Lucescu jr. simpatic, în sensul de bază de data asta, dar mai simpatică mi-e raţiunea. Păstrarea pe bancă a lui Dorin Goian, care nici el nu este chiar pe calapodul sârbului, dar măsoară în jur de 1,95 metri, a făcut ca evenimentul “Zigic – gol cu capul” să devină doar o chestiune de timp. Făcând haz de necaz, doar dacă ar fi jucat la pariuri evenimentul respectiv, ar fi de înţeles alegerea apărătorilor titulari! Culmea este că, după ce a intrat “antiaerianul” Goian, sârbii au trecut la operaţiuni terestre, prin partizanul Jovanovic.
Nu ştiu dacă mai are rost să căutăm şi să ne risipim în explicaţii. La un scor strâns, s-ar mai fi găsit argumente de care să ne agăţăm. La 0-5 nu ne rămâne decât să dăm cu barda în jucători. Eficient doar ca să ne răcorim. Tot ce putem spera este ca această grozăvie să aibă acelaşi efect pe care l-a avut acel 0-3 din toamna lui 1990, când Bulgaria ne-a dezmembrat la fel de inexplicabil în Ghencea. Atunci, Hagi a avut o replică de o înţelepciune pastorală: “în fotbal există şi zile de-astea”. Din fundătura aia s-a pornit urcuşul şi peste 10 ani osatura acelei echipe încă era prezentă la un turneu final. Nu vreau să-i nominalizez, ar fi suficient pentru a ne cuprinde îndoiala că ar putea urma ceva bun în cazul tricolorilor de azi.
Ar mai fi ceva. Scuza cu cât de buni sunt sârbii nu cred că ţine. Vom vedea în Africa de Sud cât de buni sunt cu adevărat, deocamdată nesărata Franţă a lui Domenech i-a luat 4 puncte din 6. Se zice că o echipă mare câştigă şi când joacă prost. Adversarul, aş adăuga eu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naţionala simpatică.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Naţionala simpatică5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei