Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Asociaţiile de proprietari vor să-i lase fără căldură şi fără subvenţii pe rău-platnici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reluarea furnizării apei calde şi chiar a căldurii, de la jumătatea lunii octombrie, ar putea coincide cu „surprize” deloc plăcute pentru unii suceveni, care se vor trezi că au fost debranşaţi, la solicitarea asociaţiilor de proprietari.
Problema rău-platnicilor la asociaţie a fost ridicată de mai mulţi preşedinţi şi administratori de asociaţii, care s-au arătat decişi să ia măsuri dure pentru cei care îşi neglijează obligaţiile de locatar.
Mai exact, unii preşedinţi de asociaţie au anunţat conducerea Primăriei Suceava că intenţionează să îi debranşeze de la încălzire centralizată pe cei care au acumulat datorii foarte mari la asociaţie, iar, dacă debranşarea individuală nu este posibilă, să apeleze la debranşarea întregii scări de bloc.
Cuantumul datoriilor totale pe o scară de bloc, care ar atrage debranşarea de la căldură, a fost stabilit de unii dintre ei la 4000 de lei (40 de milioane lei vechi), dar suma-limită diferă de la o asociaţie la alta.
Problema e că această măsură extremă i-ar afecta şi pe cei care sunt buni-platnici, dar au ghinionul de a avea în scară chiar şi un singur vecin care are datorii imense la asociaţie.

 

Subvenţia la căldură, măsură de constrângere a rău-platnicilor

O altă măsură îndreptată contra rău-platnicilor este cea de a nu le mai primi cererile de acordare a subvenţiilor la căldură, care au fost distribuite de la începutul săptămânii tuturor celor 105 asociaţii de proprietari din Suceava.
Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au precizat că au o mulţime de cazuri de familii care pe tot parcursul anului nu achitat nici un leu pentru cheltuielile comune şi utilităţile de care beneficiază, dar îşi scad din datorie obţinând aceste subvenţii la căldură.
În ambele cazuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a spus că asociaţiile de proprietari au puterea decizională de a lua măsuri contra rău-platnicilor, dar le-a atras atenţia asupra pericolului de a-i afecta şi pe cei buni platnici, mai ales prin debranşarea unei întregi scări de bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţiile de proprietari vor să-i lase fără căldură şi fără subvenţii pe rău-platnici.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 4 voturi
Asociaţiile de proprietari vor să-i lase fără căldură şi fără subvenţii pe rău-platnici1.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chelt.intretinere trimis de
( 9 oct 2009, 14:07:59
nu bstiu, este o problema f.veche si totusi nu se gaseste o solutie pt. a o rezolva.....si la mine in bloc cei rai platnici sunt oameni care au posibilitati, de ex. sotul si fiica salariati ( el lucreaza la E-Oan), sotia pensionara si ei nu au platit nimic de nu stiu cind.....si mai sunt ca ei...... din cauza lor vom suferi toti........RUSINE sa le fie , noi pensionarii din putinul nostru suntem la zi cu taxele, altii nici nu se sinchisesc....... sa-i dea in tribunal....ultima si cea mai buna solutie..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei