Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Proiect regional

Primul centru de formare a sindicaliştilor profeşionişti, înfiinţat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sindicatul Prometeu, de la Termica Suceava, este prima organizaţie sindicală din Regiunea Nord-Est care a accesat fonduri europene pentru a realiza ceva nu doar pentru sindicalişti, prin îmbunătăţirea relaţiilor cu patronatul, ci şi pentru cei care au un loc de muncă sau îşi caută unul, dar au nevoie de calificare mai bună.
Mai exact, în Suceava va fi deschis primul centru de formare a sindicaliştilor profeşionişti, care va fi un centru de instruire şi pentru recalificare profesională, dar şi pentru specializarea în domenii noi, căutate pe o piaţă aflată în continuă mişcare.
Proiectul „Iniţiative ale partenerilor sociali din regiunea Nord Est”, iniţiat de sindicatul Prometeu, în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical şi Consorzio ABN-A&B Network Sociale, din Italia, are ca scop atât identificarea existenţei dialogului social la nivel local, promovarea acestuia şi a parteneriatelor pentru dezvoltarea de politici de coeziune economică şi socială, cât şi consolidarea capacităţii administrative a partenerilor sociali, prin crearea unui centru de instruire.

 

Ghid de bune practici şi centru de formare profesională

Mai exact, dacă prima etapă, de identificare a existenţei dialogului social, a fost realizată printr-un studiu din care a rezultat foarte clar că acesta este aproape inexistent în Suceava şi în judeţele învecinate, următoarea etapă va fi concretizată prin realizarea unui ghid de bune practici, pentru promovarea dialogului social.
“Acest ghid va fi distribuit în 5000 de exemplare partenerilor noştri de discuţie, pentru a sta la baza unor parteneriate bazate pe dialogul social”, a precizat Iordănel Secrieru, preşedintele sindicatului Prometeu şi lider al BNS Suceava.
Cea mai importantă parte a proiectului este cea de realizare a centrului de formare, în care, în prima fază, vor fi instruiţi 50 de lideri sindicali din cele şase judeţe prinse în proiect.
“Este o formă de profesionalizare a liderilor sindicali, să înveţe cum să îşi atingă mai uşor scopurile. Buna intenţie nu ţine loc de profesionalism. Mulţi lideri de sindicat nu cunosc legislaţia muncii şi de asta angajatorii îşi permit să le râdă în nas”, a explicat Iordănel Secrieru.
“Scopul nostru este ridicarea nivelului de competenţă a liderului sindical”, a adăugat şi vicepreşedintele la nivel naţional al BNS, Ilie Gheorghe.
Primul centru de formare sindical din regiune va fi deschis din primăvara anului viitor, în clădirea deţinută de sindicatul Prometeu la baza sportivă situată pe Calea Unirii, mai jos de Grupul Şcolar nr. 2. Acesta va fi dotat cu 24 de calculatoare, pe care vor fi predate lecţii de reconversie profesională şi specializări în diverse domenii în special celor care nu mai sunt luaţi în evidenţele agenţiilor de şomaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul centru de formare a sindicaliştilor profeşionişti, înfiinţat la Suceava.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primul centru de formare a sindicaliştilor profeşionişti, înfiinţat la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei