Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2009 - Anul XIV, nr. 191 (4177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Spectaculos

Sport extrem la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Staţiunea montană Vatra Dornei a devenit timp de trei zile punctul de întâlnire a celor mai curajoşi bikeri din ţară, care au demonstrat că nici cei 1300 de metri înălţime a Dealului Negru şi nici traseele sale abrupte, presărate cu privelişti încântătoare, dar şi zone-capcană, nu le taie avântul atunci când se lansează în cursă.
Cea de-a patra ediţie a Festivalului de Sporturi Extreme „DornaXtrem” (www.dornaxtrem.ro), organizată de o echipă de tineri entuziaşti, iubitori ai muntelui şi sporturilor, care au beneficiat de sprijinul deplin al Salvamont Vatra Dornei şi al Shopping City Suceava, s-a dovedit a fi şi cea mai reuşită de până acum.
„Pur şi simplu am fost uimiţi de cât de multă lume a venit să se înscrie în concurs sau doar să urmărească competiţia. Ne aşteptam ca anul acesta să avem 60-70 de participanţi la cursele care au o dificultate destul de mare, pentru că nu prea vin decât cei experimentaţi. În schimb, am avut la linia de start 115 concurenţi, din care cam o sută au şi finalizat cursa, cu performanţe apreciabile”, a declarat Claudiu Murariu, unul dintre cei care au pus bazele acestui concurs spectaculos, care a atras la Dorna mulţi turişti din ţară, dar a şi determinat o mulţime de oameni să circule cât mai des cu bicicleta.

 

Probe îngreunate de capriciile naturii

Deşi concursul a fost împărţit pe şase categorii distincte (din care una presupune coborârea dealului pe biciclete care nu au echipamente de amortizare pe spate), toţi concurenţii au avut de parcurs un traseu de doi kilometri, special creat pentru ei prin munca celor 40 de voluntari aduşi de Salvamont Vatra Dornei.
Natura a făcut ca traseul să devină ceva mai dificil după ploaia venită cu o zi înaintea concursului, încât mulţi dintre concurenţi au avut parte de experienţe mai puţin plăcute, luând trânte memorabile.
Dacă unii s-au ales doar cu câteva vânătăi şi zgârieturi, alţii şi-au distrus bicicletele în încercarea de a coborî în viteză Dealul Negru. Pentru unii, cea mai dureroasă căzătură a fost cea care i-a rănit în orgoliul propriu, aşa cum a fost cazul campionului imbatabil al celorlalte trei ediţii, Sorin Pîrîu, care a ocupat locul II tocmai din cauza unei căzături. În aceste condiţii, premiul cel mare, de 1.400 de lei, i-a revenit lui Kinda Gheza, care a scos cel mai bun timp, parcurgând cei doi kilometri de traseu dificil în numai 4,35 de minute.
Ocupanţii locurilor I – III ale celor şase categorii din concurs au avut de asemenea parte de premii consistente, produse în valoare de 1000 de euro, oferite de Shopping City Suceava.

 

Concurs fără limite

În ciuda durităţii competiţiei, a existat totuşi şi o fată care s-a înscris în concurs şi a ocupat un loc onorabil în clasament. De asemeni, concursul nu a avut nici limite de vârstă, cel mai mic participant fiind un băiat de 12 ani, care a venit însoţit de părinţii săi, rezultatele sale remarcabile demonstrând că are potenţialul necesar pentru a deveni un viitor campion, pe când cel mai vârstnic concurent are 36 de ani.
Cum jurizarea concursului a fost finalizată târziu în noapte, modalitatea de anunţare a câştigătorilor a fost de asemeni una inedită – prin afişarea clasamentelor la discotecile şi cluburile de noapte din Vatra Dornei, unde participanţii s-au dus să se relaxeze. Metoda organizatorilor a dat roade imediat, dovadă zecile de telefoane care au sunat către cei rămaşi pe Dealul Negru, în jurul unui foc de tabără, acolo rezultatele fiind afişate abia două ore mai târziu.

 

Galerie remarcabilă şi încurajări cu sonorităţi lemnoase

La reuşita spectacolului sportiv oferit de bikerii adunaţi din toata ţara au contribuit din plin şi spectatorii, veniţi în număr mare, care i-au încurajat pe participanţi atât cu aplauze, cât şi cu zgomote ritmice, obţinute prin lovirea a două bucăţi de lemn, care au făcut dealul să răsune precum tobele indigenilor prin pădurile ecuatoriale.
Pentru ciclişti, de un real folos a fost şi facilitatea de deplasare gratuită cu telescaunul, timp de trei zile, pusă de dispoziţie de organizatori.
Concursul DornaXtrem a beneficiat şi de sprijinul Federaţiei Române de Ciclism, care a asigurat arbitrarea corectă a participanţilor la cursele montane, succesul înregistrat anul acesta creând premisele transformării acestuia într-un eveniment naţional sau chiar internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sport extrem la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sport extrem la Vatra Dornei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei