Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2009 - Anul XIV, nr. 183 (4169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controverse

Informaţiile în cazul suceveanului condamnat la moarte nu s-au confirmat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, procurorul Marius Cazac, a declarat, ieri, că informaţiile pe care le deţinea, despre un presupus tânăr sucevean arestat pentru trafic de droguri în China şi condamnat la moarte, nu se confirmă.
Cazac a declarat că a luat legătura cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi le-a furnizat toate datele obţinute de structurile din subordinea sa, pentru a verifica informaţiile respective, iar ieri a primit un răspuns oficial.
„Departamentul Securităţii Publice al Republicii Populare Chineze a comunicat, oficial, în scris, la data de 03 august 2009, că în baza de date a autorităţilor chineze nu figurează nici un cetăţean român care să fi fost reţinut pentru trafic de droguri”, a subliniat procurorul Marius Cazac.
Şeful structurilor de combatere a crimei organizate din judeţ a explicat că, potrivit celor comunicate în urmă cu trei zile de consulul chinez la Direcţia Generală a Afacerilor Consulare, tânărul din comuna Adâncata, bănuit că ar fi condamnat la moarte, a intrat în China la 22 decembrie 2008, iar în evidenţele autorităţilor chineze nu figurează ieşirea sa din ţară.

 

Un subiect controversat, scos din interceptări telefonice

Povestea suceveanului condamnat la moarte în China a apărut, susţin surse judiciare, în urma interceptărilor telefonice în dosarul racolatorilor de cărăuşi de droguri, peste 60 de tineri dintre aceştia din urmă fiind arestaţi în puşcăriile din întreaga lume, după ce-au fost prinşi transportând heroină şi cocaină.
Într-o discuţie telefonică, doi dintre cărăuşi au rostit numele tânărului din comuna Adâncata, vorbind despre faptul că acesta ar fi prins cu droguri în China, ţară în care această infracţiune este pedepsită cu moartea.
De altfel, China a fost una dintre ţările care figurau pe ruta drogurilor cărate de cărăuşii din Suceava.
Subiectul a ajuns şi în „Monitorul de Suceava” şi, deşi şeful DIICOT Suceava, Marius Cazac, dădea din umeri la acea vreme, ulterior, el a recunoscut că informaţiile apărute în ziarul nostru concordă cu informaţiile care au ajuns la urechile poliţiştilor din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate în cadrul anchetei desfăşurate în dosarul racolatorilor.
Şi totuşi, a precizat Cazac, toate datele pe care le deţinea trebuiau confirmate de Ministerul Afacerilor Externe.
Subiectul, între timp, a devenit de interes naţional, şi unele publicaţii centrale s-au grăbit în a-l exploata şi de a-l scoate la „tarabă”, cu numele şi cu fotografia tânărului din Adâncata, bănuit că ar fi deja executat.
Facem precizarea că, deşi, chiar la scurt timp de la publicarea primului material despre acest caz, am aflat numele tânărului despre care se presupunea că ar fi condamnat la pedeapsa capitală, am decis să nu-i dezvăluim identitatea până când nu exista o confirmare oficială a reprezentanţilor MAE, demarând, încă de la primul articol, procedurile pentru aflarea adevărului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informaţiile în cazul suceveanului condamnat la moarte nu s-au confirmat.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Informaţiile în cazul suceveanului condamnat la moarte nu s-au confirmat3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziar sau gura targului trimis de
( 7 aug 2009, 14:30:40
Mda? Si dumneata, domnule redactor ce ai facut? La fel te-ai grabit si dumneata ca si ceilalti colegi din presa , sa relatezi faptul ca acest sucevean ar fi fost executat si mai si sustineai ca e din "surse cat se poate de credibile".

Ia uite ce ai relatat la acea data de 3 iulie 2009: http://www.monitorulsv.ro/Loca

Acum o intorci si incerci sa te aperi sustinand ca nu ai facut decat sa mergi pe "sursele dumitale credibile".

Consider ca la fel ai procedat si dumneata: ai exploatat o informatie neverificata si ai scos-o "la taraba", dar arati cu degetul spre ceilalti colegi din mass-media care au preluat informatia tot din Monitorul de Suceava si nu din alta parte. Incepand cu Realitatea TV, toti declara ca au prealuat informatia prin Monitorul de Suceava.

In cazul in care nu e adevarat (sper), gandeste-te la o justificare in fatza parintilor baiatului sau chiar in fata baiatului.
2.   Erata trimis de
( 7 aug 2009, 14:34:13
29 iulie
3.   Mda...deontologul lui peste trimis de
( 7 aug 2009, 16:52:20
hai ma lasi...dupa ce ai facut deschidere de ziar cu acest caz, te-ai grabit sa dai drumul la articol fara macar sa verifici, fara sa ai date concrete...acum te dai deontolog. hai sa fim seriosi. arunci pisica la ceilalti ziaristi si tu sa te speli pe maini. cum ramane cu cele 3 surse? probabil cazac asta ti-a servit informatia pe sub usa si i-ai dat drumul fara macar sa gandesti. in fine..ma gandesc ce a fost in sufletul parintilor sa afle din ziar ca baiatul lor este mort cand de fapt el e bine mersi. domnule sergiu rusu sa iti fie rusine!
4.   Pentru ziarist trimis de
( 7 aug 2009, 21:00:04
Macar ai putea sa te revansezi in fata familiei facand o campanie impotriva procurorului Cazac, pana isi da demisia, deoarece el a acuzat aceasta persoana, si a demonstrat ca nu cunoaste de prezumtia de nevinovatie. Dar tu niciodata nu ai sa faci asta. Deoarece esti un om ce traiesti din informatiile date de procurorii acestia corupti si incopetenti. Si de acolo faci tu bani de bei pe terase cu shuiu al tau si ajungeti sa va comportati ca boschetarii. Acolo va este deontologia! in educatia de Boschetari , persoane ce le imitati corect si bine.
5.   Mesaj pentru familia Negrea trimis de
( 7 aug 2009, 21:02:54
Sunt avocat stagiar si sunt dispus sa-mi ofer gratuit serviciile pentru a da in judecata acest ziar corupt, pentru toate informatiile gresite si pagube morale ce le au pricinuit. Pentru contact maxsuceveanu@yahoo.com
6.   Asa e,, trimis de
( 8 aug 2009, 02:01:16
mi se pare corect sa verifici ceea ce scrii altfel ajungi prin tribunale...eu sa fiu in locul familiei te-as da in judecata
7.   Ziaristi de duzina trimis de
( 8 aug 2009, 14:53:49
Cat despre acesti ziaristi de duzina....sau e prea mult spus "ziarist"....aud si ei niste zvonuri de la mizeriile astea de oameni numiti procurori, si hop a2a zi apar in ziare fabulatii....
8.   Dreptate trimis de
( 8 aug 2009, 14:56:46
dreptate?va fi dreptate cand toti acesti procurori corupti vor fi dati in judecata si vor plati pt nelegiurile facute..sunt curioasa cati din oamenii legii respecta si aplica corect legea..si isi permit sa lanseze zvonuri, ba mai mult, ceea ce este cel mai grav, isi permit sa-i judece si sa-i pedepseasca pe acesti oameni, fara a avea indeajunse probe...ACESTI BAIETI SA FIE CONDAMNATI CAND JUSTITIA VA FI DREAPTA SI NEPARTINITOARE."Jus est ars boni et equi"-"Dreptul este arta binelui si echitabilului"...asa suntem invatati inca din primul an de facultate..iar de pe bancile acestei facultati ies oameni corupti si avizi de putere, care inchid ochii pt un pumn de bani....Cum nu-i mustra constiinta pe acesti "inalti magistrati" sa judece si sa condamne pe acesti oameni care au ajuns sa practice astefel de activitati din lipsa unui trai decent, iar ei, marii judecatori si procurori sfideaza bunul simt, prin salariile pe care le au, si culmea, nu le ajunge, iau si spaga din toate partile
9.   Demisia domnului Cazac trimis de
( 8 aug 2009, 14:58:47
Iar acest domn procuror Cazac ar trebui sa-si dea demisia....macar cu unu in minus in aceasta haita de sacali.... Cum au tupeul sa-i acuze, cand politia e mana in mana cu traficantii de droguri....si din cand in cand mai au loc si astfel de "demascari" pt a arata ca ei vegheaza si lucreaza la siguranta omenirii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei