Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2009 - Anul XIV, nr. 183 (4169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În ritm de melc

Infernul s-a mutat pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost chin mare pentru şoferii care au circulat ieri pe străzile din municipiul Suceava. Aglomeraţia şi ambuteiajele s-au ţinut lanţ, iar maşinile s-au mişcat în ritm de melc, pentru a parcurge câteva sute de metri fiind nevoie chiar şi de jumătate de oră.

 

Nebunia din trafic a început încă de la primele ore ale dimineţii. Odată cu apropierea amiezii, dar şi când afară a plouat, aglomeraţia a crescut. În paralel, au crescut şi nervii şoferilor blocaţi în trafic, în special ai celor care doreau să ajungă la o anumită destinaţie ceva mai rapid.
„E groaznic cum se circulă prin oraşul ăsta. De la Finanţe până aici (n.r. – la Autogară) am făcut jumătate de oră. Şi nu cred că sunt mai mult de 700-800 de metri”, a spus iritat Niculai Ifrim, şoferul unei Dacii Papuc.
De altfel, pentru a discuta cu şoferii prinşi în trafic era suficient să mergi paralel cu maşinile. Viteza de deplasare nu era mai mare decât a unui pieton, ba chiar în anumite zone sucevenii care şi-au lăsat maşinile acasă s-au felicitat pentru această idee.
Nici pe varianta de la Şcheia spre Iţcani nu s-a circulat mai lejer. Un şofer care dorea să ajungă în Burdujeni şi care plecase de la Şcheia în jurul orei 11.30, după 45 de minute reuşise să ajungă abia în dreptul sediului Jandarmeriei, de pe strada Traian Vuia.
„E un coşmar. Aveam întâlnire cu un client în Burdujeni, şi am sperat că dacă ocolesc centrul Sucevei mă voi descurca mai uşor, dar nu a fost aşa. Ne mişcăm 2-3 metri şi apoi suntem nevoiţi să ne oprim. Cam aşa am venit de la Şcheia până aici, pe Traian Vuia”, a mărturisit Vasile Macovei.

 

Poliţiştii de la Rutieră nu au putut face faţă

Nici prezenţa poliţiştilor de la Rutieră nu a putut decongestiona traficul din municipiul Suceava.
„Avem oameni în toate punctele aglomerate. Am trimis pe teren nouă agenţi şi doi ofiţeri, dar chiar şi aşa suntem depăşiţi. Problema nu e însă la noi, ci la infrastructură, iar pentru a evita astfel de ambuteiaje ar fi nevoie de încă o bandă de circulaţie”, a precizat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Suceava.
Acesta a opinat că zilele următoare se va circula ceva mai bine, iar aglomeraţia de joi s-a datorat unui cumul de factori.
„În primul rând a fost sărbătoare şi foarte mulţi oameni din alte localităţi au venit în municipiul Suceava. La asta se adaugă şi închiderea unor străzi pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. În aceste condiţii, este imposibil să nu apară blocaje şi ambuteiaje”, a explicat comisarul şef Hermeniuc.

 

Zonele care ar trebui evitate

Dacă ieri a fost apogeul aglomeraţiei în trafic, nici în zilele anterioare nu s-a circulat mult mai bine. Din cauza blocării traficului auto pe câteva străzi aflate în lucru, există zone ce trebuie evitate pe cât posibil.
Sensul giratoriu de la Cinematograful „Modern” şi strada Petru Rareş, în zona Pieţei Mari, sunt două din punctele nevralgice în privinţa circulaţiei rutiere.
Miercuri, de exemplu, din zona Colegiului Naţional „Petru Rareş”, pe strada Mihai Viteazu, până la sensul giratoriu de la „Modern” distanţa de câteva sute de metri era parcursă în 10-20 de minute, după norocul fiecăruia.
O altă zonă unde circulaţia se derulează în ritm de melc este pe strada Traian Vuia, mai ales la intersecţia cu varianta ocolitoare de la Şcheia.
Nici Burdujeniul nu este lipsit de probleme. Sensul giratoriu din acest cartier este parţial blocat, în zona fostului magazin Moldova, iar traficul este deviat, ceea ce la ore de vârf înseamnă zeci de minute de aşteptare pentru şoferii care vin dinspre Adâncata şi Plopeni.
Din păcate, pentru unii şoferi nu există prea multe variante de a ocoli aceste zone cu probleme, aşa încât vor fi nevoiţi să suporte calvarul cel puţin până când străzile pe care se lucrează vor fi redeschise traficului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infernul s-a mutat pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Infernul s-a mutat pe străzile Sucevei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
( 7 aug 2009, 13:37:40
Cum credeti ca se circula astazi??
2.   Comentarii trimis de
( 8 aug 2009, 00:39:14
Ii dau dreptate dlui Hermeniuc cu privire la inca o banda,dar,pt ca exista si un dar,ca sa poata fi facuta ar trebui sa fie pavelata,altfel n-are cum sa fie aprobata!In alta ordine de idei,pe bd G Enescu,daca s-ar elibera toate 4 benzile,cate are de fapt ar mai fi ceva,dar nu se poate sau nu se vrea!O alta problema pe care nu o inteleg ocupantii cladirii din Areni e ca daca s-ar astupa nenorocitele de gropi si repara gurile de canale iarasi s-ar imbunatati un pic circulatia.Dar unde ar mai pune dragutii de ei atatea pavele?Eu le propun sa paveleze malurile Sucevei ca sa se sature,si sa se indure si de noi napastuitii soartei.Dar se pare ca vor sa includa turul gropilor in circuitul turistik al Bukovinei,nu-i asa herr Flutur?Indrazniti si faceti un sondaj,dlor de la Monitorul cu parerea sucevenilor despre parazitii care ne conduc,si atunci s-ar putea vedea cum stam cu politica noastra de mici damboiviteni!aveti grija ca v-o iau altii se pare inainte din peisajul sucevean.Aferim.
3.   ... trimis de
( 8 aug 2009, 09:02:23
Cand interesul personal al primarului primeaza... este normal sa se intample asemenea lucruri in defavoarea cetatenilor.

Dar atata timp cat primarul respectiv a reusit sa obtina voturi, nu prea avem ce comenta.

Oricum, cei care au votat cu el (adica cu primarul respectiv) nu prea sunt afectati de blocajele din trafic, pentru ca ori nu au masini (pentru ca isi beau ajutorul social pe care il primesc de la primarie), ori circula gratuit cu autobuzul datorita varstei si veniturilor mici, sau merg cu masinile institutiilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei