Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2009 - Anul XIV, nr. 183 (4169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Două întâmplări ciudate şi-o minune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anomalia a fost acest meci între Mircea Lucescu şi o echipă românească, hazardul tragerii la sorţi transformându-l foarte repede pe câştigătorul Cupei UEFA şi decoratul de la Cotroceni în inamic public pe Bega. Drept este că nu prea s-a ajutat nici singur. Acea declaraţie, „trebuia să le dăm 7”, de după meciul de la Doneţk, pe lângă faptul că e subiectivă, a creat impresia de desconsiderare şi a inflamat şi mai mult spiritele în Banat. Dacă mai adăugăm şi obiectivul fixat de patronul Rinat Ahmetov chiar înainte de retur, semifinalele Ligii Campionilor, se poate spune că ucrainenilor (vorba vine!) li s-a inculcat ideea că nu li se vor ridica piedici insurmontabile la Timişoara. Gazdele ar fi opus o rezistenţă rezonabilă şi în cele din urmă s-ar fi mulţumit cu o ieşire rezonabilă din scenă. Uite nu-i aşa, vorba lui Chilian! Iar de-acum, în faţa lui Şahtior se întinde un sezon atractiv ca o nevastă acră şi balcâză. La intern titlul s-a mai luat, cupa la fel. Şi Cupa UEFA s-a mai luat, dar dacă acum s-a vopsit şi şi-a luat alt nume de scenă, se poate considera, cvasiironic, un trofeu nou-nouţ numai bun de adăugat în panoplie.
În schimb, elogiile pot fi îndreptate către Ioan Sabău, fără teamă că şi-ar putea lua-o în cap. Era în firea lucrurilor ca un asemenea elev să fie cel care va lua locul profesorului. Lucescu l-a admirat pe Hagi şi pentru ceea ce ar fi putut fi, dar l-a preţuit pe Sabău pentru ceea ce era clipă de clipă. Şi iată că, în ciuda părerii fostului său antrenor de la Dinamo, Brescia, Reggiana şi Rapid, a avut ce să schimbe într-o săptămână, şi de la cele 7 potenţiale goluri a trecut la un catenaccio aproape perfect, cu doar câteva ocazii la poarta lui Pantilimon. Acesta a scos spectaculos două mingi de sub bară, un „cap” şi o lovitură liberă, dar asta era singura opţiune, având în vedere că traiectoriile au fost chiar pe deasupra Înălţimii sale.
Dacă minunea convenim că a fost calificarea lui Poli, turul preliminar a mai fost animat şi de două întâmplări ciudate. Sporting Lisabona s-a calificat cu un gol al portarului în ultimele secunde, ca pe vremuri Palop cu Şahtior, iar exotica echipă kazahă Aktobe Lento conducea la Haifa pe Maccabi cu 3-0 în minutul 15 (după 0-0 în tur!), dar a reuşit să încaseze 4 goluri până prin minutul 60!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două întâmplări ciudate şi-o minune.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două întâmplări ciudate şi-o minune5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei