Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2009 - Anul XIV, nr. 183 (4169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Timp liber

Evitând plictiseala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că avem nevoie să ne clătim ochii din când în când şi pentru că săptămâna asta s-au organizat în Suceava două expoziţii interesante, trebuie neapărat să le prezint pe ambele, lăsându-vă vouă posibilitatea de a alege.
Trebuie să admit că primul eveniment mi-a atras mai mult atenţia, deoarece pe afiş se prezintă ca şi organizatori asociaţia culturală Bezirk Schwaben. S-ar putea ca numele să vi se pară cunoscut, deoarece aceeaşi organizaţie, alături de Catedra de germanistica a Universităţii „Ştefan Cel Mare”, a pus bazele proiectului „Serile Filmului German”, iar mâine la Complexul Muzeal Bucovina va avea loc vernisajul expoziţiei pictorului german Manfred Jacob Vogt, care se află deja în România unde şi-a dedicat timpul studiind mănăstirile şi pigmenţii folosiţi pentru a le picta.
Expoziţia poartă numele de „Culorile Europei” şi ceea ce o deosebeşte de toate celelalte este că artistul a folosit pigmenţi din diverse zone ale continentului pentru a realiza aceste lucrări, deci putem vorbi cu adevărat de originalitate pentru publicul sucevean.
Dacă v-am făcut curioşi, trebuie să adaug că vernisajul va avea loc pe 8 august şi că aveţi timp până pe 4 octombrie să vedeţi tablourile, programul de vizitare fiind acelaşi cu programul muzeului.
A doua expoziţie vine de la un nume poate mai puţin sonor însă este îndelung lăudată de critici. Până pe 17 august expoziţia „Repere în timp şi spaţiu” a Andreei Rus va putea fi vizitată la City Gallery din cadrul SCS. Andreea Rus a terminat Institutul de Arte Plastice şi Design din Cluj-Napoca, unde a avut mai multe expoziţii singură dar şi în grup, de asemeni a fost apreciată şi la Bistriţa, unde laudele din partea criticului Mircea Oliv şi un public numeros i-au confirmat talentul.
Poate aruncaţi şi voi un ochi asupra acestor lucrări până la data închiderii sau când vă mai învârtiţi să faceţi cumpărăturile de vacanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evitând plictiseala.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Evitând plictiseala5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei