Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele crizei

Poliţiştii nu mai au bani să plătească necropsiile şi alcoolemiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de dosare penale privind suspiciuni de viol, morţi suspecte şi infracţiuni la regimul rutier nu pot fi soluţionate, deoarece criza economică a redus semnificativ şi bugetul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, iar poliţiştii nu mai au de unde plăti serviciile oferite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML), fie că e vorba de necropsii, examinări psihiatrice, alcoolemii, examinări persoane etc..
La ora actuală, IPJ Suceava datorează peste 3,5 miliarde de lei vechi către SJML, asta în condiţiile în care de la începutul acestui an s-au plătit alte peste două miliarde de lei vechi.
Situaţia, întâlnită la mai toate inspectoratele de poliţie din ţară, pare fără ieşire, cel puţin în momentul de faţă, lista serviciilor medicilor legişti neonorate de poliţie crescând de la o zi la alta.
Asta, în condiţiile în care, pe luna trecută, IPJ Suceava nu a dispus de nici măcar un leu primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar numai timbrele pentru corespondenţa inspectoratului (răspuns la petiţii, sesizări, corespondenţă între unităţile Ministerului de Interne) costă lunar în jur de o sută de milioane de lei vechi.
Adjunctul inspectorului şef al IPJ Suceava, comisarul şef Viorel Onea, a declarat, ieri, că nu se pune problema neplăţii prestaţiilor medicilor legişti în cazul infracţiunilor grave, acolo unde, pentru soluţionarea cât mai urgentă a dosarelor, e nevoie numaidecât de concluziile scrise ale SJML.

 

Măsuri de criză: Fără apă caldă, femei de serviciu, mai multe patrule pedestre, şi e-mail în loc de telefon

Mai marii poliţiei au fost nevoiţi să strângă cureaua la toate capitolele de cheltuieli. Pentru a reduce impactul crizei financiare asupra instituţiei, conducerea IPJ Suceava a luat o serie de măsuri în vederea diminuării cheltuielilor.
Tuturor poliţiştilor din judeţ li s-a atras atenţia să fie cât mai stricţi în privinţa consumului de energie, apă şi gaze naturale, atât la sediul IPJ Suceava, cât şi la poliţiile municipale şi orăşeneşti şi posturile comunale.
Apa caldă în toate unităţile de poliţie din judeţ a fost sistată, robinetele fiind deschise doar pentru persoanele private de libertate din arestul poliţiei, şi asta după un program strict.
Numărul femeilor de serviciu a fost diminuat, iar materialele de întreţinere şi curăţenie au fost reduse la limită.
Efectuarea de reparaţii la instalaţiile de furnizare a apei şi energiei se va face, prin dispoziţia şefilor, numai prin recondiţionarea şi refolosirea unor materiale, în regie proprie.
Conducerea IPJ Suceava a prevăzut şi reducerea consumurilor de carburanţi, în aşa fel încât să se asigure necesarul pentru autospecialele operative, cu preponderenţă asigurându-se intervenţia la 112 şi la alte evenimente.
În locul patrulelor auto, a fost mărit numărul patrulelor pedestre.
Reparaţiile la maşinile de poliţie se vor face numai în regie proprie, de către mecanicii angajaţi ai IPJ Suceava, fiind alocaţi bani doar pentru achiziţionarea pieselor de schimb.
O altă măsură luată pe timp de criză este aceea a prelungirii normelor de utilizare pentru anvelope şi alte consumabile, fără a afecta funcţionarea optimă a mijloacelor auto.
La nivelul poliţiilor municipale a fost implementată reţeaua internă de date, care le permite poliţiştilor să comunice prin email-uri. Scopul, explică reprezentanţii poliţiei, este de a reduce substanţial cheltuielile privind telefonia şi consumabilele birotice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii nu mai au bani să plătească necropsiile şi alcoolemiile.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Poliţiştii nu mai au bani să plătească necropsiile şi alcoolemiile2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Criza ! trimis de
( 2 iul 2009, 12:21:35
Criza in politie e doar pentru aia mici nu si pt aia mari!http://www.adevarul.ro/ar
2.   Hai ca-i hazliu ! trimis de
( 2 iul 2009, 12:32:41
Auzi criza e din cauza femeilor de serviciu si a materialelor de curatenie... Te umfla rasul cand auzi asa baliverne. Criza e din cauza salariilor de neam prost ale sefilor din politie. De acolo vine criza nu de la femeile de serviciu.Sa mai reduca din numarul sefilor sa vedeti cum scad cheltuielile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei