Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din grădina cea mare

O nouă grupare promite vindecări colective la Cetate şi pe Rarău

Adepţii „Noii energii” se reunesc în aceste zile în trei locuri simbolice din judeţul Suceava, pentru „rugăciune, trezire spirituală şi vindecare”. Reuniunile au fost planificate pentru 2 iulie la Cetatea de Scaun a Sucevei, 3 iulie la Putna şi perioada 3-7 iulie pe masivul Rarău, la Câmpulung Moldovenesc.
„Noua energie” nu se află la prima întâlnire cu posibilii săi adepţi din judeţ şi astfel de reuniuni, sub forma unor conferinţe, s-au derulat până acum în mai multe localităţi. Gruparea, considerată un fel de urmaşă modernistă a „Eltei”, nu se declară curent religios şi adepţii săi resping categoric ideea că ar fi vorba despre o sectă.
„Noua Energie este un nou mod de viaţă în care, obligatoriu, din Voie Divină va intra şi va trăi întreaga umanitate fără excepţii, un mod de viaţă opus total celui prezent caracterizat de dualitate, conflicte, frici, orgolii, imoralitate, iresponsabilitate”, explică liderul spiritual, care susţine că acest curent a apărut „datorită faptului că Divinitatea, în 19 august 1999, a luat hotărârea ca Pământul să nu mai fie distrus, iar oamenii să conştientizeze cine sunt cu adevărat”. Adepţii practică individual şi în grup rugăciuni şi ritualuri de purificare şi au convingerea că noile practici îi echilibrează energetic şi pot obţine astfel chiar vindecări sufleteşti şi trupeşti.

 

„Un manipulator cu doctorat”

Liderul spiritual Ioan Dumitru Branc, un arădean alintat Mitruţ de prieteni şi adepţi, se declară economist şi fost cadru universitar, autor al unei lucrări de doctorat despre relaţii interumane, comunicare şi motivare. Spune că a început să se gândească la alte moduri de a trăi viaţa în 1986, după ce a citit „Shogun” şi că după ani de căutări i-a „venit misiunea”. Acum se declară „echilibrat din toate punctele de vedere, învăţător în Noua Energie, un mentor”. A scris şi comercializează mai multe volume pe aceste teme. În unul dintre acestea susţine că transmite „mesaje de la Decebal şi Io Ştefan Voievod”. În altele vorbeşte despre „autovindecare prin alchimia divină” sau „vindecare totală în noua energie”. Este un personaj controversat, admirat de adepţi până la adulaţie, dar considerat de sceptici doar un bolnav psihic netratat sau „un manipulator cu doctorat”. Ioan Dumitru Branc a fost primar în Arad în anii 90, exclus din PNŢCD în 1998, cercetat penal repetat, dosarele fiind soluţionate cu NUP.
Gruparea sa atrage însă tot mai mulţi curioşi şi a devenit o tendinţă mondenă chiar şi pentru persoane cu pregătire ori statut social înalt, care vor să facă parte dintr-un fel de elită enigmatică.
Şedinţele de „trezire şi vindecare” sucevene au fost programate în cele trei locuri amintite pentru că liderul le consideră sacre şi promite că sacralitatea lor combinată cu rugăciunile îi vor vindeca pe cei prezenţi „de toate bolile, suferinţele, neajunsurile”. Chemarea la aceste întruniri a fost lansată „către toţi românii de aici şi din lumea întreagă”, în numele lui „Io, Voievodul Ştefan al Moldovei”. În mesajul său „voievodal” către participanţi, liderul nu uită şi să anunţe care ar fi „voinţa divină” în ce priveşte soarta întregii ţări. Dintr-o lungă listă fac parte şi faptul că România va fi „locul unde se va da ora exactă în întreaga lume”, „inima planetei Pământ”, „plai de mucenicie şi desfătare divină”, „izvorul vindecării totale care va inunda planeta”, „ţara sfinţită şi investită cu onoarea şi responsabilitatea de a se vindeca prima”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă grupare promite vindecări colective la Cetate şi pe Rarău.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 14 voturi
O nouă grupare promite vindecări colective la Cetate şi pe Rarău1.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SPITALUL 9 trimis de
( 2 iul 2009, 16:15:36
Ioan Dumitru Branc ... LA BALAMUC CU EL.

CE FACE IARBA DIN OM !!
2.   Ai dreptate ....... trimis de
( 2 iul 2009, 18:28:56
Ai mare dreptate, asta a luat-o de tot pe ulei....... Mare jmecher , primar, cercetat penal si acum ....mare lider spiritual. Si ce-a mai tare idee: Romania va fi ,,izvorul vindecarii totale care va inunda planeta", ,,tara sfintita si investita cu onoarea si responsabilitatea de a se vindeca prima" . Asta este prea de tot! Romania nu se va vindeca niciodata, asta este clar, spaga este prea mare iar romanul nu este obisnuit sa respecte vreo lege! Exemplu: Doamna ziarista care fumeaza intr-o institutie publica! Oare doamna nu stie legea?
3.   STEFAN CEL MARE SI SFANT trimis de
( 2 iul 2009, 21:26:20
ASTAZI SE SARBATORESTE "SFANTUL VOIVOD STEFAN CEL MARE "

CINE ARE CURAJUL SA APROBE ACESTE REUNIRI IN CETATEA LUI STEFAN CEL MARE CARE A FACUT ATATEA MANASTIRI " CRESTIN ORTODOXE " SA DEA DREPTUL LA NISTE SECTANTI SI SARLATANI SA PROFANEZE ACESTE LOCURI

CRED CA ESTE STRIGATOR LA CER FRATILOR

DESTEAPTATE ROMANE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei