Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Elevii suceveni, premianţi la Concursul Internaţional „Lira de Aur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marele premiu al Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, ediţia 2009, a fost câştigat de o elevă din Bacău. Competiţia, care s-a încheiat ieri, la Suceava, a reunit peste o sută de concurenţi care s-au „luptat” pentru câştigarea Trofeului „Lira de Aur”. Cel mai bun elev instrumentist prezent în concurs s-a dovedit a fi Claudia Pană, de la Liceul de Artă „G. Apostu” din Bacău. Eleva a fermecat juriul competiţiei prin prestaţia sa la flaut, juriu care i-a acordat punctajul maxim şi a desemnat-o câştigătoarea Trofeului „Lira de Aur” din acest an.

 

Zeci de elevi suceveni au luat premii şi menţiuni

Elevii suceveni participanţi la competiţia din acest an au finalizat concursul pe podium, aceştia obţinând numeroase premii şi menţiuni.
Ciprian Mihail Reuţ, elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, a ocupat locul I la secţiunea „coarde”, acesta cântând la vioară. La aceeaşi secţiune, la violă, a concurat şi Ana Larisa Iordache, elevă la acelaşi colegiu sucevean, şi aceasta finalizând concursul tot pe primul loc, la fel ca şi Eugen Toboş, elev sucevean care cântă la chitară, şi care a luat, de asemenea, premiul I. Ioana Mădălina Simona este o elevă violonistă din Suceava care a obţinut locul II în concurs, iar Debora Ungureanu - vioară, elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, s-a clasat pe locul III la secţiunea la care a concurat. Tot la vioară, eleva liceului de artă din Suceava Bianca Sumănariu s-a clasat pe locul III, iar Paula Gherasim, tot din Suceava, a obţinut menţiune.
La secţiunea „suflători”, suceveanca Ruxandra Sericiuc – oboi a obţinut locul I, la fel ca şi Loredana Hreceniuc, o altă elevă din Suceava, care, tot la oboi, s-a clasat pe prima poziţie. Elisabeta Harasemiuc este elevă la liceul de artă sucevean şi este ocupanta primului loc la flaut.
Sucevencele Marcela Onofrei- oboi, şi Dinuţa Costache- flaut s-au clasat pe locul II la secţiunea „suflători”.
La clarinet, sucevenii Emilian Clipa, Adrian Cătălin Sofron şi Irina Bogdan au obţinut premiul II (Emilian Clipa), menţiune (Adrian Cătălin Sofron) şi Premiul „Ciprian Porumbescu” (Irina Bogdan).
Alţi doi elevi suceveni, Ştefan Danifeld şi Marius Zbîrcea, sunt ocupanţii primului loc la secţiunea „suflători-trompetă”. La aceeaşi secţiune, alţi doi elevi din Suceava, Gabriel Albert Florea şi Alexandru Bucşă, au luat premiul II, respectiv premiul III. Alexandru Tcaciuc şi Răzvan Brînzilă, elevi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, au luat premiul II, tot la trompetă, iar Ionuţ Scripcariu, elev al aceluiaşi colegiu, a luat locul III. Sorin Şandru este tot din Suceava, iar juriul i-a acordat menţiune după prestaţia sa la trompetă.
Ca de fiecare dată, elevul pianist Laur Hreniuc a ieşit câştigător din competiţie, la această ediţie a Concursului Internaţional „Lira de Aur” el clasându-se pe locul II.
Laur Ştefan Hreniuc este elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, şi până acum a concertat pe zeci de scene din ţară şi străinătate, alături de mari artişti ai lumii, precum soprana Mariana Nicolescu, şi a obţinut 60 de premii, dintre care 32 sunt premii întâi. Laur Ştefan Hreniuc a început să studieze pianul de la o vârstă fragedă, iar la cinci ani a susţinut primul său concert. În tot acest timp, de pregătirea pianistului se ocupă mama şi bunica lui, profesoare de pian.
Laur Ştefan Hreniuc este absolvent al Colegiului Pro, instituţie unde a studiat având-o ca profesor pe renumita soprană Mariana Nicolesco.

 

Personalităţi ale muzicii, în juriul competiţiei

Suceveanul Andrei Bivol, care a reprezentat Austria în Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” din acest an, a obţinut menţiune. Acesta a concurat la secţiunea „suflători” şi a evoluat la trompetă.
Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” se adresează elevilor din clasele III-XII şi este organizat de Asociaţia Culturală “Lira de Aur”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, în parteneriat CJ şi Primăria Suceava, IŞJ Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Uniunea Polonezilor din România şi Colegiul Tehnic “Petru Muşat”.
Juriul Concursului „Lira de Aur” este alcătuit din personalităţi ale muzicii, profesori universitari din ţară şi din Italia, preşedinte fiind, ca şi anul trecut, rectorul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, profesorul universitar doctor Viorel Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni, premianţi la Concursul Internaţional „Lira de Aur”.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii suceveni, premianţi la Concursul Internaţional „Lira de Aur”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei