Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii de delapidare

Flutur a sesizat DNA cu privire la unele nereguli, din 2008, la „Drumuri şi Poduri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că a depus la DNA o plângere penală prin care sesizează o serie de nereguli depistate în urma unui audit la societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, în perioada când aceasta era condusă de actualul subprefect al judeţului Eugen Girigan.
Flutur a precizat că în raportul de audit se semnalează faptul că, în prima parte a anului 2008, SC Drumuri şi Poduri SA, societate a CJ Suceava, a realizat lucrări pe 12 drumuri judeţene, care nu erau prinse în lista de investiţii a administraţiei judeţene, nu au fost realizate în baza unei comenzi şi nu au fost facturate.
„Sunt acţiuni care ar intra în zona delapidării sau deturnării de fonduri, de peste 80 de miliarde de lei vechi. Este vorba despre lucrări făcute în 2008, fără a fi prinse în lista de investiţii, fără a se semna contracte, fără a se preda amplasamentele şi fără a se factura. Adunarea Generală a Acţionarilor de la această societate m-a informat despre această situaţie şi eu am solicitat informarea organismelor în drept şi am formulat plângere pentru cei care se fac vinovaţi de acest abuz”, a declarat Flutur.
El a precizat că auditul la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a fost realizat de un auditor extern, iar rezultatele finale au scos la iveală şi alte nereguli în activitatea acestei firme.


Şeful secţiei din Fălticeni alimenta cu energie electrică firma cumnatei

Gheorghe Flutur a mai spus că alte nereguli vizează activitatea secţiei din Fălticeni a SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. El a arătat că firma cumnatei şefului secţiei din Fălticeni, aflată în imediata apropiere a acesteia, era alimentată cu energie electrică de la SC Drumuri şi Poduri SA.
„La secţia din Fălticeni, unde şeful de secţie era Gheorghe Dascălu, gard în gard era o firmă a cumnatei lui, unde ducea un cablu trifazic de curent electric de la Drumuri şi Poduri. Mai mult, maşinile societăţii cumnatei lui lucrau pentru Drumuri Judeţene şi decontau motorina de la aceasta”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a precizat că a solicitat AGA de la SC Drumuri şi Poduri SA „să facă lumină în aceste probleme”.
Flutur a mai declarat că nereguli asemănătoare au mai fost descoperite şi la secţiile SC Drumuri şi Poduri din Gura Humorului şi Rădăuţi.

• Girigan spune că lucrările au fost realizate legal

Fostul director al SC Drumuri şi Poduri SA, actualul subprefect Eugen Girigan, a precizat că lucrările la cele 12 drumuri au fost realizate la solicitarea Direcţiei de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean, instituţie cu care firma pe care o conducea avea un contract pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Girigan a explicat că pe cele 12 drumuri judeţene s-ar realizat lucrări de întreţinere şi nu de investiţii, fiind turnată îmbrăcăminte bituminoasă uşoară.
„Pentru lucrările respective există procese verbale de predare a amplasamentelor, situaţii de lucrări, toate semnate de beneficiar. Lucrările au fost realizate în perioada mai – iunie 2008, urmând ca acestea să fie prinse la decontare în luna iulie. Ulterior, după ce am plecat de la conducerea firmei, nu s-a mai făcut nici un demers pentru decontarea acestor lucrări. Cred că domnul Flutur nu a fost corect informat atunci când a făcut afirmaţiile respective”, a spus Girigan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a sesizat DNA cu privire la unele nereguli, din 2008, la „Drumuri şi Poduri”.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Flutur a sesizat DNA cu privire la unele nereguli, din 2008, la „Drumuri şi Poduri”1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei