Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragedii

Vieţile unor tineri, frânte una după alta la scăldat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Tentaţia unei băi răcoritoare într-un râu se dovedeşte sinucidere curată pentru tinerii din judeţ, în ultimele zile fiind înregistrate patru cazuri de înec. Deşi astfel de tragedii apar în fiecare an în această perioadă, numărul de cazuri din aceste zile trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toţi cei care sunt tentaţi să înoate în locurile neamenajate.

 

Ultima tragedie s-a petrecut sâmbătă, în Probota – Dolhasca. Un băiat de 17 ani şi o fată de 14 ani s-au înecat în râul Siret sub privirile unei alte fete, care a avut norocul de a se afla cu câţiva metri în spatele celor doi. Totul s-a întâmplat în câteva secunde, supravieţuitoarea povestind cum cei doi amici care se aflau în faţa sa s-au dus brusc la fundul apei, fără a mai avea timp să ceară ajutor sau să lupte să se salveze.

 

Au intrat în apă în ciuda avertizărilor primite

Cei doi tineri morţi la Dolhasca sunt Gabriel Cârneală, cu domiciliul în Constanţa, şi Lavinia Vasilica Polinciuc, localnică. Băiatul venise de puţin timp la Probota la nişte rude şi, alături de două fete din sat, tânăra decedată şi Camelia Borca, a plecat să se scalde în râul Siret.

Oamenii legii de la Poliţia oraşului Dolhasca au aflat că vineri, cu o zi înainte de tragedie, tinerii au vrut să meargă la baie, dar nu au fost lăsaţi de părinţi, care le-au atras atenţia asupra pericolului la care se expun.  

Sâmbătă, aceştia au plecat la scăldat pe ascuns şi au căutat un loc mai retras.

Pompierii de la Detaşamentul Fălticeni au fost alertaţi de fata care a scăpat de la înec, Camelia Borca, în vârstă de 15 ani, care a sunat la 112. Pompierii au ajuns la faţa locului în jurul orei 15.00, începând căutarea celor două trupuri cu ajutorul bărcilor pneumatice.

Până ieri după-amiază, în ciuda amplelor misiuni de căutare, cei doi tineri nu fuseseră încă găsiţi.

Poliţiştii spun că zona respectivă este una foarte periculoasă, în care în general nu se scălda nimeni, după ce, în urmă cu câţiva ani, acolo s-a înecat şi o tânără care urma să se căsătorească.

 

A murit în timp ce încerca să-şi salveze prietenul

După cum am relatat şi în ediţia de sâmbătă a cotidianului nostru, un alt caz de înec, cu o poveste cel puţin la fel de dramatică, s-a petrecut în Roşcani – Liteni. Un adolescent în vârstă de 15 ani, Rafael C., care locuia în Roşcani de şase ani de zile, unde era dat în plasament la un asistent maternal, a murit înecat în râul Siret, după ce a încercat să salveze un copil cu doi ani mai mic decât el, care a strigat după ajutor.

Joi după-amiază, minorul s-a abătut din drumul obişnuit spre casă şi s-a oprit la apă, unde erau şi alţi copii. A auzit strigătele de ajutor şi, deşi nu ştia foarte bine se înoate, a încercat să-şi salveze prietenul. Copilul a făcut stop cardiac şi a murit, în timp ce prietenul după care a sărit s-a salvat. Băiatul a fost scos la suprafaţă în scurt timp, de localnici, însă a fost prea târziu pentru ca acesta să mai poată fi salvat.

 

Un alt copil înecat la scăldat, găsit după două zile

Şi la Bursuceni-Vereşti, joi seară, Gabriel Condureanu, în vârstă de 15 ani, s-a înecat la scăldat, strigătele sale disperate după ajutor fiind auzite de persoanele care se aflau la grătar pe malul râului Siret, în dreptul satului Bursuceni. Luat de ape, trupul adolescentului a fost recuperat din râu abia sâmbătă, în jurul orei 13.30, după aproape două zile de căutări.

„Adresăm un apel către părinţi, să-şi supravegheze copiii în această perioadă şi să nu-i lase să se joace pe malul râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

De asemenea, recomandăm populaţiei să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate”, avertizează într-un comunicat de presă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vieţile unor tineri, frânte una după alta la scăldat.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vieţile unor tineri, frânte una după alta la scăldat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei