Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Executor judecătoresc, condamnat pentru trucarea unei licitaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Executorul judecătoresc Cezar Ţugui a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare după ce a trucat o licitaţie. Fapta s-a petrecut acum şase ani, iar soluţia în dosar s-a dat abia recent, după un proces care a durat mai bine de trei ani.

 

Istoria dosarului în care a fost condamnat Cezar Ţugui începe tocmai din 1995. În acel an, SC Allvarom Trading SRL Suceava, administrată de Vasile Motrescu, Alla Motrescu şi Şerban Moroşan, a cumpărat, în urma unei licitaţii organizată de Judecătoria Fălticeni, un spaţiu comercial în Fălticeni. Pentru a plăti acest spaţiu, Vasile Motrescu a contractat un împrumut la Bankcoop. Împrumutul s-a realizat prin intermediul firmei East Europa Trading, administrată de acelaşi Vasile Motrescu, iar garanţia pentru bani a fost tocmai spaţiul din Fălticeni.

Ulterior, Tecla şi Valeriu Grigoraş şi-au dat consimţământul pentru a garanta împrumutul luat de firma East Europa Trading cu propriul apartament situat în cartierul George Enescu din municipiul Suceava.

Pentru că firma condusă de Vasile Motrescu nu a mai returnat banii împrumutaţi, Bankcoop a acţionat în judecată firma East Europa Trading. La rândul lui, Vasile Motrescu s-a prevalat de garanţia imobiliară instituită pe apartamentul soţilor Valeriu şi Tecla Grigoraş.

În final, după mai multe procese, Tribunalul Suceava a hotărât că atât cei trei asociaţi ai SC Allvarom Trading SRL Suceava, cât şi Tecla şi Valeriu Grigoraş trebuie să achite către Bankcoop suma de 461 de milioane de lei vechi.

În aceste condiţii, între Bankcoop şi SC Compania Bucovineană de Leasing şi Servicii Financiare SA Suceava, reprezentantă de Vasile Motrescu, s-a încheiat un contract prin care societatea prelua datoriile către bancă. În baza acestui contract, pe care soţii Grigoraş nu l-au recunoscut, Vasile Motresc a apelat la executorul judecătoresc Cezar Ţugui, pentru ca acesta să scoată la vânzare apartamentul din cartierul George Enescu.

 

O licitaţie care nu a avut loc niciodată

Cu ocazia executării silite, Valeriu şi Tecla Grirgoraş au formulat mai multe contestaţii şi cereri de suspendare. Cu toate acestea, Cezar Ţugui a decis să organizeze o licitaţie pentru data de 21 iulie 2003 la sediul biroului său, situat în incinta Judecătoriei Suceava. În ziua stabilită, Tecla Grigoraş s-a prezentat la ora 9.00 la locul unde era programată licitaţia. Pentru că executorul Cezar Ţugui nu se afla în birou, femeia a aşteptat până la ora 12.30, după care a plecat acasă. Cezar Ţugui şi-a făcut apariţia un sfert de oră mai târziu, iar la scurt timp a apărut şi Vasile Motrescu. După o scurtă discuţie, Ţugui şi Motrescu au plecat împreună.

În calitatea sa de executor judecătoresc, Cezar Ţugui a întocmit un proces-verbal de licitaţie în care arăta că la ora 9.00, în ziua de 21 iulie 2003, la biroul său au venit Tecla Grigoraş şi un reprezentant al SC Compania Bucovineană de Leasing şi Servicii Financiare SA Suceava, fără a-i da numele, şi că a avut loc licitaţia.

Una din menţiuni arăta că Tecla Grigoraş a refuzat să participe la licitaţie, iar apartamentul a fost vândut companiei conduse de Vasile Motrescu pentru suma de 495 de milioane de lei vechi.

Pentru trucarea acestei licitaţii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava l-a trimis în judecată pe Cezar Ţugui. Curtea de Apel Suceava l-a achitat pe executorul judecătoresc, dar procurorii au făcut recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 6 luni cu suspendare pentru fals intelectual. Ca urmare a acestei condamnări, Cezar Ţugui îşi va pierde calitatea de executor judecătoresc.

 

Cercetat şi de DNA Suceava

Cezar Ţugui mai este cercetat penal şi într-un alt dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Dosarul vizează trucarea unor licitaţii la SC MES SA Suceava, pentru vânzarea unor bunuri aflate sub sechestru instituit de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Prejudiciul cauzat este estimat la circa 2 milioane de euro, iar Cezar Ţugui este cercetat pentru abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executor judecătoresc, condamnat pentru trucarea unei licitaţii .
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Executor judecătoresc, condamnat pentru trucarea unei licitaţii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei