Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

CJ Suceava solicită urgentarea finalizării documentaţiei pentru construcţia gropilor ecologice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conducerea Consiliului Judeţean Suceava a solicitat firmei care asigură consultanţa în proiectul de construcţie a noilor gropi de gunoi ecologice să urgenteze finalizarea documentaţiei necesare pentru organizarea licitaţiei în vederea începerii investiţiei. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele şi vicepreşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Daniel Cadariu, au avut-o cu reprezentanţii Ministerului Mediului. Daniel Cadariu a spus că CJ Suceava a solicitat Ministerului Mediului să insiste la firma care asigură consultanţa să respecte termenele stabilite deja pentru finalizarea documentaţiei necesare începerii lucrărilor.

„Consultantul e în întârziere cu documentaţia necesară pentru obţinerea acordului de mediu, necesar pentru această investiţie. Sperăm ca în luna iulie a.c. să avem această documentaţie, deoarece Consiliul Judeţean a aprobat deja, printr-o hotărâre, alocarea sumelor necesare pentru a începe construcţia la prima alveolă a gropii de gunoi de la Moara. Însă întârzierile consultantului împiedică demararea procedurilor de licitaţie”, a spus Daniel Cadariu.

 

177 de gropi de gunoi din mediul rural vor fi închise

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că începerea construcţiei la această groapă de gunoi este absolut necesară, având în vedere că pe data de 16 iulie a.c. cele 177 de depozite de deşeuri din mediul rural şi cel din municipiul Rădăuţi vor fi închise.

Cadariu a mai spus că firma care asigură consultanţa în acest proiect ar trebui să predea forma finală a studiului de fezabilitate şi documentaţia necesară pentru a putea fi trimisă Uniunii Europene în vederea obţinerii aprobărilor şi avizelor necesare.

Daniel Cadariu a arătat că valoarea proiectului de construcţie a noilor gropi ecologice este de aproximativ 52 milioane de euro, fonduri europene care vor fi asigurate prin Programul Operaţional Sectorial. Proiectul presupune construcţia a două gropi de deşeuri ecologice, la Moara şi Pojorâta, cinci staţii de colectare şi transfer, puncte de colectare selectivă, asigurarea unui sistem de transport şi închiderea gropilor de gunoi existente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava solicită urgentarea finalizării documentaţiei pentru construcţia gropilor ecologice.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava solicită urgentarea finalizării documentaţiei pentru construcţia gropilor ecologice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei