Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

CJ Suceava participă la elaborarea Strategiei Regionale de Export

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a precizat că administraţia judeţeană va participa la elaborarea Strategiei Regionale de Export în Regiunea de Export Nord-Est.

Declaraţia a fost făcută după ce Petru Luhan a participat la o întâlnire organizată de Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, în cadrul căreia s-a dezbătut problema elaborării în parteneriat public – privat a unei astfel de strategii.

„Cel mai important lucru în elaborarea unei strategii de export este prioritizarea ariilor de dezvoltare a produselor de export. Dacă aceasta nu este făcută în modul cel mai adecvat, resursele vor fi alocate ineficient, iar ariile economice cu potenţial mare vor suferi şi, prin urmare, dezvoltarea economică a acestor zone va fi limitată”, a declarat Luhan.

El a adăugat că elaborarea unei strategii de export în parteneriat public – privat este absolut necesară pentru creşterea competitivităţii judeţelor din Regiunea Nord - Est la nivel internaţional.

„Este absolut necesar să elaborăm o astfel de strategie, având în vedere că exportul este un motor esenţial al dezvoltării regionale în contextul globalizării şi integrării, context în care creşte inclusiv competiţia între regiuni”, a spus Petru Luhan.

 

Unul dintre obiectivele strategiei de export este definirea unor branduri unice în România

Administratorul public al judeţului a precizat că în urma întâlnirii de la Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, s-a constituit un grup de lucru condus de un coordonator regional, grup ce va elabora o foaie de parcurs în realizarea Strategiei Regionale de Export a Regiunii Nord – Est.

El a mai spus că printre obiectivele urmărite prin această strategie se numără definirea de produse sau branduri unice, puternice, în România, îmbunătăţirea accesului la informaţii calificate în domeniul exportului, adăugarea unui plus de valoare în procesul de producţie, precum şi dezvoltarea exporturilor prin intermediul folosirii eficiente a unor resurse precum biomasa şi dezvoltarea unor activităţi, cum ar fi agricultura sau silvicultura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava participă la elaborarea Strategiei Regionale de Export.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
CJ Suceava participă la elaborarea Strategiei Regionale de Export1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei