Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Cadariu îl contrazice pe liberalul Ioja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu a declarat ieri că afirmaţiile liberalului Cezar Ioja, potrivit cărora actuala conducere a acestei instituţii nu ar trebui să se laude cu obţinerea finanţării pentru cinci proiecte de reabilitare de drumuri judeţene, nu au nici o susţinere reală.

Cadariu a arătat că în ultimele nouă luni, respectiv de la schimbarea conducerii CJ Suceava, această instituţie a reuşit să demareze proiecte de investiţii în valoare de peste 500 de milioane de euro. El a arătat că printre acestea se numără şi contractele de modernizare a cinci drumuri judeţene prin Programul Operaţional Regional, respectiv Vatra Dornei  - Panaci – 9.200.000 de euro, Pojorâta – Rarău – 7.400.00 de euro, Dolhasca -  Probota – 1.400.000 de euro, Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret –6.300.000 de euro şi Salcea – Vereşti – Roşcani –3.300.000 de euro.

„Referitor la aceste proiecte de investiţii, un domn, despre care am aflat şi noi odată cu \'ştirea\' că-l cheamă Ioja, a ţinut neapărat să se vadă la televizor şi să-şi citească numele în ziar, chiar dacă în acest fel se arăta preocupat de un subiect pe care nu-l stăpânea deloc, nefiind, de altfel, singurul care încearcă în ultima perioadă astfel de diversiuni privind asumarea de către actuala conducere a CJ a unor \'merite\' ale precedentei conduceri”, a declarat Daniel Cadariu.

 

Cadariu susţine că exista riscul pierderii unor finanţări

El a subliniat faptul că obţinerea finanţării pentru cele cinci proiecte s-a făcut prin munca actualei conduceri a administraţiei judeţene. Mai mult, vicele CJ Suceava a spus că pentru unele dintre cele cinci proiecte exista riscul pierderii finanţării, din cauza modului în care au fost completate cererile de finanţare sau felul în care au fost întocmite Studiile de Fezabilitate şi Proiectele Tehnice, dar şi din „lipsa de implicare a vechii conduceri a administraţiei judeţene”.

„De altfel, se ştie faptul că era o <modă> a unor administraţii de a întocmi studii de fezabilitate, pentru care se plăteau bani, fără a mai urmări finalitatea respectivelor proiecte de investiţii. Considerăm că este de datoria noastră, fără a ne lăuda, să aducem la cunoştinţa publicului lucrurile aşa cum sunt, cu bune şi rele. Trebuie precizat însă, încă o dată, că pentru a ajunge la stadiul semnării acestor contracte, munca depusă de actuala conducere a fost dublă, datorită necesităţii de a îndrepta erorile din trecut”, a mai precizat Daniel Cadariu.

Pe de altă parte, el i-a solicitat lui Cezar Ioja, ca reprezentant al PNL, partid care a guvernat România până la sfârşitul anului 2008, să prezinte modul în care liberalii au alocat fonduri pentru refacerea pagubelor produse de inundaţiile de anul trecut.

Cadariu a declarat că în judeţul Suceava, inundaţiile din vara anului 2008 au produs pagube de aproape 4.000 de miliarde de lei vechi, iar suma alocată de Guvernul Tăriceanu a fost infimă în raport de necesităţi şi a fost transferată cu întârziere.

„În concluzie, le recomandăm celor care procedează precum domnul la care am făcut referire să nu mai încerce să-şi facă imagine <agăţându-se> de munca actualei conduceri a CJ, deoarece s-a demonstrat la ultimele alegeri că sucevenii nu agreează aceste practici”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu îl contrazice pe liberalul Ioja.
 Vizualizări articol: 1223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Cadariu îl contrazice pe liberalul Ioja1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei