Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

IMM-urile au la dispoziţie noi surse europene de finanţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Administratorul public al judeţului Suceava, Pentru Luhan, a declarat că Întreprinderile Mici şi Mijlocii au la dispoziţie noi surse de finanţare pentru dezvoltarea activităţii.

„Peste un miliard de euro a fost prevăzut pentru instrumentele financiare incluse în Programul-cadru pentru competitivitate şi inovare (CIP) pentru perioada 2007-2013 în vederea îmbunătăţirii accesului IMM-urilor la finanţare”, a precizat Petru Luhan.

El a explicat că această sumă va permite instituţiilor financiare să ofere o nouă finanţate IMM-urilor, în valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro. Luhan a precizat că de aceste fonduri vor beneficia aproximativ 400.000 de IMM-uri din Uniunea Europeană, majoritatea microîntreprinderi sau întreprinderi mici.

Administratorul public a arătat că o sumă importantă de bani din Fondurile Structurale (2007-2013) sunt alocate pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, în special pentru sporirea capacităţii de inovare a acestora, a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare tehnologică, precum şi în competenţe.

El a mai declarat că, pentru a creşte disponibilitatea finanţării pentru microîntreprinderi şi IMM-uri, la nivel regional a fost lansată iniţiativa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - Resurse europene comune pentru intreprinderile mici şi mijlocii).

“JEREMIE presupune o serie de acţiuni coerente, care au drept scop acordarea de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru dezvoltarea accesului la finanţare, investiţii de capital, garanţii pentru microcreditare şi împrumuturi destinate IMM-urilor. Acest sistem de cofinanțare este gândit ca un sprijin pentru IMM-uri pe segmentul de cofinanțare necesar în accesarea de fonduri nerambursabile”, a declarat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMM-urile au la dispoziţie noi surse europene de finanţare.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMM-urile au la dispoziţie noi surse europene de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei