Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Palatul Copiilor

O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea

Palatul Copiilor Suceava prezent la Târgul de Turism de la Augsburg

Un grup de copii de la cercul de Artă textilă de la Palatul Copiilor Suceava, însoţiţi de coordonatorul cercului, prof. Cristina Hreamătă Macoveiciuc, participă în perioada 28 martie - 5 aprilie  la Târgul de Turism de la Augsburg - Germania.

Acţiunea este organizată de Consiliul Judeţean Suceava iar copiii vor expune în standul organizat în cadrul Târgului, lucrări realizate în cercul de Artă Textilă, dar vor face şi demonstraţii practice în cadrul unui atelier de lucru. Ei vor face icoane, tapiserii din sfoară, măşti din stuf, brăţări din noduri şi alte obiecte decorative. Partenerii germani din Regiunea Schwaben au pus la dispoziţie în mod gratuit un stand cu o suprafaţă de 120 de metri patrati, în cadrul căruia vor fi expuse produse tradiţionale, precum şi oferta de servicii şi produse turistice din judeţ. Copiii care participă la Târgul de la  Augsburg sunt Roxana Jar, Cătălina Roşu, Ioana Brădăţan Bumbu şi Cezara Ulea. Îi aşteptăm să se întoarcă din Germania şi să ne împărtăşească  impresii de la acest târg.

Madga Cimbru, foto Iustin Buculei
Cercul presă scrisă, radio-TV



Cercul de Karting – printre primele cercuri  de la Palatul Copiilor

Coordonatorul cercului, m.i.  Biatrice Choleva a activat în cadrul acestui cerc ca elev, participând la numeroase competiţii pe plan judeţean şi naţional iar de  mai bine de 27 de ani conduce activitatea acestui cerc.

„Aici copiii învăţă noţiunile de  mecanică, însemnând construcţia şi funcţionarea  karturilor, iniţiere în conducerea kartului, mai întîi pe simulator, apoi pe role şi în sfârşit când elevii stăpânesc comenzile, trec la conducerea propriu-zisă iar pentru cei care au mai mult de un an de activitate în cadrul cercului facem  pregătire în vederea participării la diverse demonstraţii, acţiuni şi concursuri de profil. Pe lângă activităţile specifice cercului, ne preocupăm foarte mult şi de învăţarea şi aplicarea regulilor şi normelor de educaţie rutieră atât ca pietoni cât şi ca viitori conducători auto”- ne-a spus doamna Choleva.

Activitatea competiţională până în urmă cu 2- 3 ani a fost foarte intensă, astfel membrii cercului reprezentând anual oraşul şi judeţul la competiţii judeţene şi naţionale, la care s-au obţinut rezultate deosebite. Din păcate din motive financiare activitatea competiţionala a ultimilor 3 ani s- a diminuat foarte mult (în special cea la nivel naţional), însă se încearcă relansarea competiţională la nivel judeţean şi interjudeţean. În ultima perioadă membrii cercului au participat la concursuri judeţene de Karting şi Educaţie rutieră. Se aşteaptă apariţia calendarului acţiunilor extraşcolare, pe baza căruia se vor putea stabili concursurile la care vom putea participa în perioada ce urmează.

Printre copiii pasionaţi şi interesaţi de ceea ce fac în cadrul acestui cerc, doamna Choleva i-a evidenţiat pe Cotruţă Alexandru, Spînu Claudiu, Mazarache Alexandru, Mărmureanu Marius, Cârlan Ionuţ, Coţofrei Andrei, Truşanco Victor, Turtureanu Ecaterina, Simeoniuc Cătălina, Niculică Vlad, Moldovan Raul, Cârneală Claudiu, Tiron Emmanuel, Fasoleac Alexandru,  Hriţcu Răzvan, Diaconu Edmond, Prodan Vlad.

„Lista ar putea continua, aceştia fiind o parte dintre elevii, membri ai cercului, marea majoritate începători, dar care prin pasiune şi dorinţă promit să ajungă să facă performanţă, asta dacă se va reuşi şi obţinerea unui spaţiu atât de necesar activităţii practice de conducere. Cel puţin aceşti copii pleacă cu un bagaj de cunoştinţe, priceperi şi deprinderi care, chiar dacă nu vor face din ei piloţi de formulă, vor face nişte tineri conştienţi de riscurile la care se supun atunci când nu respectă puterea motoarelor şi regulile de circulaţie rutieră”- a spus coordonatorul cercului Biatrice Choleva.

Sprinceană Karina-Florina şi Tcaciuc Marian
Membri ai Cercului presă scrisă, radio- TV


Cercul de electronică-parteneriate  interjudeţene şi concursuri

În cadrul parteneriatului „Prietenii de lângă noi”, încheiat între Palatul Copiilor Suceava şi Clubul Copiilor din Tâgu Frumos, un grup de copii de la Târgu Frumos –judeţul Iaşi, au participat la una din acţiunile prevăzute în acordul de parteneriat.  Protocolul prevede un schimb de experienţă între elevii de la cele două instituţii şi conducătorii cercurilor implicate, respectiv prof. Liviu Maftean de la Palatul Copiilor Suceava şi prof. Gheorghe Crîşmăriuc de la Clubul Copiilor Târgu Frumos.

În cadrul întâlnirii de la Suceava  s-a desfăşurat concursul de transformare a unei scheme electrice în schemă de cablaj şi transpunerea schemei pe cablaj prin metoda fotografică adoptată la nivel de cerc. Printre copiii talentaţi de la Târgu Frumos, l-am cunoscut pe Constantin Boca. Acesta are 11 ani şi vine la cercul de electrotehnică de doi ani, timp în care a participat la trei concursuri interjudeţene şi două concursuri naţionale, unde a obţinut rezultate remarcabile. Oaspeţii au vizitat şi celelalte cercuri care funcţionează la Palatul Copiilor dar şi Centrul Sucevei. Copiii suceveni au fost şi ei la Târgu Frumos, în cadrul unui pareneriat derulat anul trecut. Acţiunile vor continua şi în luna aprilie, iar de comun acord până în luna iunie.

Cercul de electronică de la Palatul Copiilor Suceava mai are încheiate parteneriate cu  Palatul  Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Târgu Frumos, Clubul Copiilor Vatra Dornei, Palatul Copiilor Oradea, parteneriate prin care a derulat concursuri de pregătire pentru fazele superioare.

„Copiii care participă la cercul de electronică au luat parte la diverse concursuri judeţene, interjudeţene, de Construcţii Electronice, Automodele şi Robotică. Cei mai talentaţi copii au participat la concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale, obţinând peste 60 de premii. S-au evidenţiat mai mulţi elevi printre care Neanţu Daniel, Sofian Dominic, Tănăsucă Eusebiu, Fuior Robert, Rusu Sergiu, Chihaea Sorin, Boca Alexandru, Tîmpescu George, Gîrneţ Sergiu”- ne-a spus coordonatorul cercului, prof. Maftean Liviu.

Membrii cercului presă scrisă, radio-TV

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei