Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apel

Instructorii auto cer o selecţie în rândul lor, pentru reducerea numărului de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Instructorii membri ai Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR), filiala Suceava, cer, prin intermediul preşedintelui lor, adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care normele de autorizare a şcolilor de şoferi şi a instructorilor auto să fie mai aspre, şi astfel elevii să fie mai bine pregătiţi şi mai puţin implicaţi în accidente rutiere.

Acţiunea, desfăşurată în cadrul unei campanii naţionale intitulate „SNIAR, pentru un trafic mai sigur”, a fost organizată marţi şi în Suceava, în jur de 50 de instructori auto din judeţ adunându-se la întâlnirea ce a avut loc la sediul şcolii de şoferi Amator Serv din Fălticeni.

Prin două solicitări, una trimisă ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, şi una ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, instructorii auto membri ai sindicatului cer elaborarea şi promovarea, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, a unui act normativ fundamental, care să reglementeze atestarea şi examinarea instructorilor şi a profesorilor de legislaţie rutieră, organizarea şi funcţionarea şcolilor de şoferi şi a instructorilor auto autorizaţi.

„Din păcate, în acest domeniu este un haos total. Ca să te faci instructor auto e mult prea simplu, examenul este o formalitate, nu există criterii de evaluare şi nici norme care să permită sancţionarea instructorilor slab pregătiţi. La fel stă situaţia şi în cazul unor şcoli de şoferi, adevărate chioşcuri de eliberare de documente. În aceste condiţii, copiii noştri nu se pot deplasa în siguranţă pe drumurile publice”, şi-a exprimat tranşant punctul de vedere Cornel Lipă, preşedintele Sindicatului Naţional Auto din România, prezent la şedinţa de la Fălticeni.

 

Instructorii cer oră de educaţie rutieră în şcoli 

El a arătat că nu este normal ca o şcoală de şoferi serioasă, care a investit în maşini şi săli moderne şi are de plătit rate mari la bănci, să suporte concurenţa neloială a şcolilor care nu oferă o pregătire riguroasă.

Unul dintre reprezentanţii sindicaliştilor suceveni, secretarul Aurel Piroş, a explicat că instructorii din judeţ membri ai sindicatului susţin unanim această cerere, şi a arătat că apariţia unor norme metodologice care să pună punct situaţiei actuale este cel mai important deziderat al instructorilor.

Campania demarată de sindicat mai presupune înaintarea unei scrisori deschise ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, în care se cere respectarea articolului 129 al OUG 195/2002, alineatul 2, care prevede ca „unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial obligatoriu se desfăşoare cel puţin o oră de educaţie rutieră pe săptămână, pe parcursul anului şcolar”.

Reprezentanţii instructorilor sunt nemulţumiţi că această prevedere nu se respectă, ora de educaţie rutieră fiind cel mult opţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instructorii auto cer o selecţie în rândul lor, pentru reducerea numărului de accidente.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Instructorii auto cer o selecţie în rândul lor, pentru reducerea numărului de accidente3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(19 mar 2009, 15:10:17
ce concurenta neloiala au astia ? cand tocmai ei iau banul si nu-i intereseaza daca "elevul" stie sau nu sa conduca. apoi interesul e sa iei carnetul nu si sa stii ca trebuie sa dai prioritate...etc. nu stiu cati dau voie si celor care vin de pe stradute adiacente drumului cu prioritate...trebuie sa astepti minute in sir sa te lase unul sa intri pe acel drum...nu te invata nimeni ca daca tu dai prioritate,la randul lui acel conducator este obligat moral sa dea voie si el intr-o situatie asemnatoare....in fine,aici vorbesc de bun simt.in loc de codul rutier mai degraba ar edita cartea junglei. e vina instructorilor in 90% din cazuri, ei trebuiesc sa te indrume corect, nu sa-l intereseze cati bani economisteste daca face face 10 ore in loc de 30. e mult pana departe...
2.   Ps. trimis de
(19 mar 2009, 16:36:10
ma Zaraza ,cica aici masinile au volan pe stanga;)))))))
2.1  RE: Ps. trimis de
(20 mar 2009, 00:45:16
da fratele meu...stiu...ce sa fac daca a mea e pe dreapta cu volanul???
3.   Scolile mortii trimis de
(19 mar 2009, 18:36:47
-aceste fabrici de soferi ar trebui desfiintate si din arhive. sa se infiinteze grupuri scolare cum au fost odata, cu cadre pregatite, cursuri serioase, durata de macar 3 luni pt. cat.B si 6 luni pt. celelalte. Aceste bordeluri care se numesc scoli de soferi sunt un pericol intr-o societate si asa dezbinata si amarata, sunt fabrici ale **** sigure cu soferi analfabeti, dar bengosi. Sa vedeti numai ce reclame au. Ovadiuc si-a tras Scoala de pilotaj, vai de sula lui amarat penal, Salvari scoala cu dotari de ultima generatie si cand intri la curs nu vezi nici macar ce era in scoli in urma cu 30 de ani. Nenorociti , lea day legea dreptul la tot prostu sa-si faca scoala de soferi. Vai de steaua noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei