Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un nou început

„Luna plantării arborelui”, la Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Grupul Şcolar „Vasile Cocea” din Moldoviţa a organizat luni, 16 martie, simpozionul „Un nou început”, în cadrul acţiunii „Luna plantării arborelui”, ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Directorul Grupului Şcolar din Moldoviţa, profesoara Dănuţa Mitric, a prezentat, la debutul simpozionului, elevilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi, o analiză a acţiunilor desfăşurate de elevii instituţiei cu prilejul „Lunii Pădurii” de anul trecut, reunite în proiectul „Pădurea – izvor de sănătate”.

Prezent la simpozion, Mircea Lazăr, şeful Postului de Poliţie Moldoviţa, a spus că se remarcă o scădere a numărului de abateri cu caracter silvic la Moldovita, „lucru posibil poate şi prin prisma campaniei de promovare a unei educaţii pentru natură, desfăşurată de elevi, cadre didactice, personalul Ocolului Silvic şi factori de decizie din comunitatea locală”.

 

Le pasă de mediul înconjurător

La simpozion au mai participat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Moldoviţa, şeful de ocol, dr. ing. Georgel Zlei, care, în anul precedent, a acordat asistenţa tehnică şi materială necesară desfăşurării proiectului „Pădurea – izvor de sănătate”, primarul comunei Moldoviţa, Traian Iliesi, şi membri ai comunităţii locale.

Profesoara Georgeta Iliesi a ţinut să precizeze că „activităţile desfăşurate până acum au avut un impact pozitiv asupra elevilor şi comunităţii locale”, fapt pentru care a propus continuarea, şi în acest an, „cu un ansamblu de manifestări, cu arie de acoperire extinsă şi la alte componente ale mediului înconjurător, toate reunite sub egida <Luna plantării arborelui>”. Printre aceste acţiuni se numără „Săptămâna ariilor protejate”, „Vlăstare seamănă vlăstare”, „Primăvara Europeană”, „Fascinanta lume a păsărilor”, „Pământul – un miracol”, „Primăvara în grădină şi în clasă”, „Parada modei ecologice”.

 

Expoziţie de fotografie

Elevii şcolii din Moldoviţa, îndrumaţi de profesoara Elisabeta Bîrlianu şi educator Marinela Handruc, au prezentat un montaj literar artistic legat de natură. Una din activităţile din cadrul ,,Lunii Pădurii” din anul şcolar precedent a fost şi cea de promovare media a proiectului.

Iubitori de natură, elevii din Moldoviţa, sub îndrumarea profesorului George Gabriel Priscorneac Belei, au realizat mai multe fotografii cu imagini din zona Moldoviţa, pe care le-au reunit în expoziţia - concurs ,,Un colţ de rai”. Juriul, constituit ad-hoc dintre invitaţii la manifestarea de luni, a desemnat şi câştigătorii acestei prime ediţii: Premiul I - Elvis Daniel Chiforec - clasa a X-a A, premiul II - Ionuţ Dragoş Loba clasa a XI-a A şi premiul III - Bogdan Doliuc – clasa a XI-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Luna plantării arborelui”, la Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Luna plantării arborelui”, la Moldoviţa5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei