Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Campanie de plantare

Peste patru milioane de arbori vor fi plantaţi în Luna Pădurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Zeci de silvicultori şi şefi de instituţii din Suceava au dat ieri startul unei ample campanii de împădurire, pe parcursul căreia vor fi plantaţi peste patru milioane de arbori.

Primii 800 de arbori, specii de foioase, au fost sădiţi chiar ieri, la Pătrăuţi, la marginea pădurii, acesta fiind doar începutul campaniei de împădurire a peste 800 de hectare de teren din judeţul Suceava.

Şefii principalelor instituţii sucevene au ţinut să fie prezenţi la eveniment, renunţând pentru câteva ore la munca din birouri şi la şedinţe, pentru a sădi cu mâinile lor arborii care în viitor vor asigura o parte din oxigenul atât de necesar vieţii.

Aceasta a fost şi ideea subliniată de prefectul Sucevei, Sorin Popescu, care nu s-a lăsat până nu a plantat suficienţi arbori cât pentru a se întoarce la Prefectură cu gândul că nu a poluat degeaba mediul mergând până la Pătrăuţi cu maşina:

“Ca să ajung aici, autoturismul meu a poluat aerul pe care îl consumă un om în şapte zile. Vreau să fiu împăcat prin faptul că am plantat suficienţi arbori cât să furnizeze oxigenul necesar, mult timp de acum înainte. Pentru a avea o viaţă mai bună trebuie să avem cât mai multă pădure”.

 

Şefii de instituţii, voluntari la plantarea arborilor

De altfel, invitaţiei de a participa la plantarea de arbori i-au răspuns şi comisarii Gărzii de Mediu Suceava, conducerea unor instituţii precum Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Curtea de Conturi, Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care, între două şedinţe, a îmbrăcat costumul de inspecţie pe şantier şi cizmele de gumă, venind să planteze arbori.

Tot de la munca de birou s-a desprins pentru câteva ore şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care, în pantofi şi la costum, la fel ca şi prefectul, a ignorat mocirla rezultată după ploile de peste noapte, grăbindu-se să planteze cît mai mulţi arbori în puţinul timp pe care îl avea la dispoziţie.

“S-a plantat puţin faţă de cât de mult s-a tăiat. Mai avem multe canoane de ispăşit. Erau ani în care în judeţul Suceava se plantau chiar şi câte 15.000 – 20.000 de hectare. Avem sute şi mii de hectare de terenuri degradate, care trebuie împădurite şi ne rugăm ca Ministerul Agriculturii să deblocheze fondurile necesare efectuării acestor lucrări absolut necesare”, a spus Flutur, într-o scurtă pauză.

Dând dovadă de experienţă în plantarea arborilor, silvicultorii şi zecile de oameni veniţi să îi ajute în această acţiune au reuşit să finalizeze acţiunea de plantare în doar câteva ore, dând startul formării unei păduri tinere.

“Luna plantării arborilor este o acţiune căreia silvicultorii suceveni îi acordă o importanţă foarte mare. Ne bucură faptul că la acţiunea noastră de astăzi participă un număr foarte mare de oameni, semn că voluntariatul şi simţul civic nu au dispărut din Suceava. Îi invit pe toţi sucevenii ca în această primăvară să planteze măcar un arbore, să realizeze acest gest simbolic, care, după cum se spune, reprezintă un inel de logodnă între om, viitorul său şi al copiilor săi”, a declarat Sorin Ciobanu, şeful Direcţiei Silvice, la finalul primei acţiuni din cadrul campaniei de împădurire demarată în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste patru milioane de arbori vor fi plantaţi în Luna Pădurii.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste patru milioane de arbori vor fi plantaţi în Luna Pădurii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spuneti trimis de
(19 mar 2009, 13:18:12
Da frumos dar pacat ca nu anunta si publicu unde sa vina cand sa vina ..sa ofere transport sucevenilor care vor sa faca asta.sunt multi,ONG-urile ..nu au fost anuntate...doar ca sa vada lumea ca planteaza copacii primaru si flutur?

Anunta`ti data / locul / ora

Multumesc
2.   Esti naiv! trimis de
(19 mar 2009, 15:27:05
Steffi,daca tu crezi ca impaduririle se fac cu sefuleti din astia,gen idolul tau Base,care a venit cu elicopterul si cu un convoi Spp sa planteze un (1) copac ori cu lideri de partid sau ong ,atunci ii meriti pe astia,imagineaza-ti cati copaci se plantau doar din costul transportului acestor grasi!Totul se face doar pentru imagine,sa ii pacaleasca pe astia ca tine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei