Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

A recunoscut că şi-a violat fiica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Bărbatul acuzat că şi-a violat în repetate rânduri propria fiică, aceasta rămânând însărcinată, şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.

Fără prea multe remuşcări, Constantin Sava (46 de ani), tată a cinci copii, a mărturisit că şi-a abuzat sexual fiica. El a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi incest.

„S-a reţinut că în perioada mai 2008 – ianuarie 2009, prin ameninţare şi acte de violenţă, a întreţinut mai multe acte sexuale cu fiica sa minoră, în prezent în vârstă de 14 ani, care prezintă o sarcină de 22 de săptămâni”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procuror Luminiţa Hurjui.

Toată povestea a ieşit la iveală la începutul acestei săptămâni, atunci când mama minorei abuzate sexual şi-a dat seama că fiica ei este însărcinată. Luată la întrebări, fetiţa i-a povestit totul mamei sale – cum, de aproape un an, atunci când rămâne singură cu tatăl ei acasă, acesta o violează şi o ameninţă să nu spună nimic.

Când şi-a dat seama că va fi dat pe mâna poliţiei, Constantin Sava a fugit în pădure, însă, după o noapte, a fost prins de poliţişti.

 

Mai poate face întrerupere de sarcină?

Minora abuzată este gravidă în 22 de săptămâni, iar şansele ca ea să mai poată scăpa de sarcină sunt aproape nule.

„Dacă familia se va adresa unităţii noastre, vom constitui o comisie medicală complexă, care să analizeze cazul. În funcţie de situaţie, respectiv dacă se demonstrează că este vorba de incest, că fătul are malformaţii majore sau că mama suferă de o boală care îi pune viaţa în pericol, se vor trage concluziile şi se va stabili ce este de făcut”, a spus dr. Ilie Merticariu, şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Suceava.

 

„Fata trece prin mai multe traume: violul, incestul, sarcina”

Ieri, minora şi cu mama ei au avut o întâlnire cu un psiholog din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Atât victima, cât şi mama acesteia au fost evaluate psihologic. Specialistul din cadrul Direcţiei i-a propus minorei un program de consiliere în următoarea perioadă, program acceptat de victimă, cel puţin până ce tânăra va da naştere copilului provenit din incest cu tatăl natural.

„În astfel de cazuri, copilul nu este păstrat de mamă, şi, probabil, va fi luat în grija statului. Mama minorei a hotărât că este cea mai în măsură să-i fie alături, motiv pentru care a decis să o ia din Centrul de Urgenţă, unde a fost internată doar o zi. Cel mai important pentru victimă acum este ca cineva apropiat ei, cel mai indicat mama, să-i explice că nu este vinovată de ceea ce i s-a întâmplat. Fata trece prin mai multe traume: violul, incestul, sarcina”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt de la Protecţia Copilului, Nicoleta Lenţa. Ea ne-a mai spus că mama nu poate fi acuzată de neglijenţă, atâta timp cât nu a ştiut prin ce traume trece fiica ei.

„Atunci când fiica ei i-a povestit prin cea trecut, femeia a luat toate măsurile pe care putea să le ia: a mers la Poliţie, a venit la noi, nu a ascuns totul, cum s-a întâmplat în alte cazuri”, a mai spus Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A recunoscut că şi-a violat fiica.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
A recunoscut că şi-a violat fiica2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei