Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replici tăioase

Circ la termenul de ieri al procesului lui Coaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Procesul în care este judecat Ioan Popovici, zis Coaţă, patronul Casei de Piatră, sub acuzaţia de instigare la distrugere calificată, bate pasul pe loc. Între Marius Striblea, avocatul care-l reprezintă pe Coaţă, şi preşedintele completului de judecată a avut loc un schimb de replici tăios, iar acesta nu este primul episod al duelului dintre cele două părţi.

 

Şedinţa a debutat relativ calm, cu trei cereri ale avocatului Marius Striblea. Acesta a cerut ca instanţa să solicite de la Spitalul Penitenciar Jilava dosarul medical al lui Ioan Popovici, dar şi o expertiză medico-legală care să determine dacă acesta poate suporta regimul de detenţie.

O altă cerere a apărătorului lui Coaţă a vizat acordarea unui nou termen pentru a se afla dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat suspendarea cauzei până la pronunţarea privind strămutarea dosarului la o altă instanţă. Marius Striblea a rugat instanţa ca totul să se termine în jumătate de oră, pentru a putea ajunge la un alt dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.

Dacă primul punct a fost acceptat, celelalte două au stârnit discuţii contradictorii, care au oscilat între afirmaţii de genul „Nu sunteţi Dumnezeul instanţei”, până la ameninţări cu luarea măsurilor legale, respectiv amendarea sau evacuarea din sala de judecată.

 

Dialog „savuros”

Iritat de faptul că judecătoarea Cristina Daniela Dănilă a refuzat să dea un nou termen şi a cerut audierea martorilor chemaţi ieri la bară, avocatul Marius Striblea a cerut recuzarea completului de judecată.

„Vă bateţi joc şi aveţi interese în cauză şi, din acest motiv, cer recuzarea. Vă recuz pentru că săvârşiţi o infracţiune de abuz în serviciu”, a spus Striblea.

Întrebat de judecătoare care sunt interesele pe care le-ar avea în acest dosar, avocatul lui Coaţă a precizat că acest aspect îl va stabili completul care va judeca cererea de recuzare.

Cum cererea de recuzare i-a fost respinsă ca „inadmisibilă”, Marius Striblea a luat foc.

„Dar citiţi legea. Nu sunteţi Dumnezeul acestei instanţe”, a spus Striblea.

„Pot lua toate măsurile legale şi vă pot sancţiona”, a răspuns judecătoarea Dănilă.

„Şi ce să facem, să stăm căţeluşi? Ce, e o jignire să spun că sunteţi Dumnezeul acestei instanţe?”, a venit replica lui Striblea.

“Nu mă respectaţi pentru că vorbiţi peste mine şi nu respectaţi nici solemnitatea şedinţei”, i-a spus preşedinta completului de judecată.

În cele din urmă, şedinţa a fost suspendată o oră pentru a putea fi studiată cererea de recuzare, moment în care Cristina Daniela Dănilă l-a anunţat pe avocatul Marius Striblea că „nu mai aveţi dreptul să vorbiţi”.

 

Coaţă şi Polonic, aduşi legaţi de aceleaşi cătuşe

Colegi în celula pe care o împart de câteva luni în Penitenciarul Botoşani, Ioan Popovici, cunoscut sub numele de Coaţă, şi Petrică Mândrilă, zis Polonic, individul care a pus focul la pensiunea „La Dolce Vita”, au fost aduşi de gardieni legaţi de aceeaşi cătuşă. De altfel, pe timpul procesului, cei doi au părut destul de degajaţi şi au schimbat şi impresii în câteva rânduri.

Cei doi sunt judecaţi pentru că au pus la cale şi înfăptuit un atac în stil mafiot. Totul viza eliminarea concurenţei lui Coaţă, respectiv pensiunea „La Dolce Vita”, aflată în proprietatea lui Dumitru Berbece şi situată la doar câţiva zeci de metri de pensiunea „Casa de Piatră”. Pentru a incendia pensiunea rivalului în afaceri, Coaţă i-a promis lui Polonic 50.000 de lei şi un apartament. Totul a ieşit la iveală după ce Polonic a ajuns în arestul Poliţiei Suceava pentru câteva furturi mărunte, iar apoi a mărturisit şi această faptă, discuţiile dintre cei doi fiind înregistrate de anchetatori şi folosite acum drept probă în instanţă pentru a dovedi vinovăţia lui Coaţă şi Polonic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circ la termenul de ieri al procesului lui Coaţă.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Circ la termenul de ieri al procesului lui Coaţă3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din pacate se cred zei... trimis de
(19 mar 2009, 13:21:09
si nimeni nu le poate face absolut nimic, aflati in cardasie si cu parchetele nimeni nu le spune o vorba nimeni nu are dreptul sa ii cerceteze pentru absolut nimic....tara lui papura voda....mai mult decat atat si-au marit si salariile mai nou...
2.   ???????? trimis de
(19 mar 2009, 14:32:39
" Acesta a cerut ca instanta sa solicite de la Spitalul Penitenciar Jilava dosarul medical al lui Ioan Popovici, dar si o expertiza medico-legala care sa determine daca acesta poate suporta regimul de detentie. "

genial. nici asta nu poate suporta puscaria.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei