Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Lecţii oferite de nemţi

Instruiri pentru două investigaţii noi cu tomograful, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Personalul medical care manipulează computerul tomograf aflat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă este instruit în aceste zile cu privire la posibilitatea de a efectua cu acest aparat performant două investigaţii noi, şi anume angio-tomografia şi perfuzia cerebrală. Lecţiile sunt oferite de un reprezentant neamţ al firmei care a furnizat tomograful, a arătat ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan.

Medicul a explicat că angio-tomografia, care permite obţinerea celor mai fine detalii asupra vaselor de sânge, este deosebit de utilă în patologia cerebrală şi este inclusă în protocoalele obligatorii în cazul intervenţiilor neurochirurgicale.

 

Utilitatea noilor investigaţii

„Dacă tomografia standard evidenţiază strict leziunile sau formaţiunile care realizează un contrast natural între ele şi ţesuturile înconjurătoare, angio-tomografia permite realizarea unei hărţi a circulaţiei sangvine a organului vizat”, a explicat medicul.

Referindu-se la perfuzia cerebrală, dr. Tiberiu Brădăţan a arătat că o astfel de investigaţie permite diagnosticarea precoce a unui accident vascular ischemic.

„Tomografia obişnuită nu identifică în primele ore leziunile, însă perfuzia cerebrală ne permite să realizăm o imagine ţintită pe zona în care se bănuieşte că s-a produs accidentul vascular. De asemenea, se poate vizualiza microcirculaţia, adică cât sânge ajunge din artere în zona respectivă. În acest fel se poate face o comparaţie cu zonele normal vascularizate şi localiza precoce accidentul vascular ischemic”, a spus dr. Tiberiu Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instruiri pentru două investigaţii noi cu tomograful, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Instruiri pentru două investigaţii noi cu tomograful, la Spitalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei