Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De ieri, Primăria Suceava a declanşat o amplă campanie de control la toate asociaţiile de proprietari din municipiu, pentru a descoperi unde nu sunt respectate prevederile legii care impune trecerea la plata unei părţi a căldurii furnizate în sistem centralizat şi a proprietarilor locuinţelor în care au fost montate centrale termice pe gaz.

Măsura municipalităţii vine ca urmare a mai multor reclamaţii primite de la cetăţeni, care au semnalat cazuri în care această decizie a ANRSC, întărită apoi printr-o hotărâre de Consiliu Local, din 25 septembrie 2008, nu este respectată, la plata cheltuielilor comune fiind puşi doar locatarii care nu au centrale în apartament.

“Vom face verificări la toate asociaţiile şi unde vom constata că nu au respectat legea şi dau dovadă de rea-credinţă, vom da amenzi de 3000 de lei şi le vom obliga să refacă calculele pentru întregul sezon rece. Există doar o singură situaţie în care locatarii cu centrale de apartament nu pot fi puşi să achite 20% din consumul de energie termică de pe scară, atunci când toţi vecinii din bloc semnează că sunt de acord ca cei fără centrale să suporte integral costurile căldurii, chiar şi pentru spaţiile comune”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

 

Proprietarii de centrale, obligaţi să contribuie la plata căldurii din spaţiile comune

Legea prevede sancţiuni aspre şi pentru conducerea asociaţiilor de proprietari care nu o aplică, dar şi pentru locatarii care refuză să plătească pentru spaţiile comune şi pentru ţevile de căldură ce le tranzitează apartamentele, în cazul acestora amenzile fiind de la 200 la 500 de lei.

Mai sunt totuşi situaţii în care deţinătorii de centrale termice nu trebuie să contribuie cu bani pentru a acoperi 20% din consumul de căldură din bloc.

Astfel, cei care s-au debranşat de la reţeaua centralizată înainte de mai 2006 şi care au încheiate procese verbale de constatare a izolării termice a ţevilor din apartamente pot fi scutiţi de la plata a 10% din consumul de căldură din bloc, contribuţia lor fiind limitată la plata căldurii consumate în spaţiile comune (subsol, luminatoare, uscător, boxe).

“Oamenii trebuie să înţeleagă că atunci când s-au mutat în bloc, au acceptat şi problemele de acolo, nu doar părţile bune. Dacă au pus centrale în apartament, nu înseamnă că nu mai au obligaţia de a plăti ca şi ceilalţi pentru căldura furnizată de ţevile de la subsol sau de coloanele ce le trec prin apartamente. Legea prevede împărţirea căldurii consumate în aceste spaţii comune între toţi locatarii blocului şi aşa trebuie aplicată”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Destepti nevoie mare trimis de
(28 ian 2009, 12:22:53
I-ar conveni primariei ca eu in calitate de proprietare de apart cu centrala pe gaz sa tai tevile de la incalzirea centralizata ce-mi tranziteaza locuinta? Eu as sugera tuturor sa si le izoleze si sa ceara scutirea cu 10% de la plata caldurii consumate. Iar celor care inca mai au tevi neizolate la subsol izolarea acestora la iesirea din gigacalorimetru(izolarea o poate face oricine cu mana lui). Se face o reducere substantiala a costurilor.
2.   VICEPRIMARUL HARSOVSCHI SI-A GRESIT CARIERA ?! trimis de
(28 ian 2009, 12:27:02
VICEPRIMARUL HARSOVSCHI CRED CA VISEAZA IMPREUNA CU COMPANIA DIN CARE FACE PARTE SI A UITAT CA NOI SUCEVENII AM VOTAT PDL IAR TOT NOI II VOM SCHIMBA DE LA CONDUCEREA ADMINISTRATIEI LOCALE PT SIMPLU FAPT CA GANDESC CU PARTEA DORSALA SI NU CU CAPUL .

NU INTELEGEM CE TREABA AU PROPRIETARII DE CENTRALE TERMICE CU PLATA CALDURII DE PE CASA SCARII BLOCULUI SI CU TEVILE ???

CE TEVI DOMNULE HARSOVSCHI NE TRANZITEAZA NOUA APARTAMENTELE SI NE DAU CALDURA DE TREBUIE CA NOI SA PLATIM LA FEL CA SI CEILALTI CARE NU AU CENTRALE ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei