Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plângere

Un botoşănean reclamă abuzuri şi umilinţe din partea unui agent de circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Botoşani a depus o plângere la conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, reclamând că un agent de circulaţie şi-a bătut joc de el, jignindu-l şi reţinându-i permisul de conducere fără a-i elibera o dovadă de circulaţie cu care să poată ajunge acasă. Deşi incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, acesta nu a primit încă dovada legală de circulaţie pentru 15 zile, condiţii în care este hotărât să facă o reclamaţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi să îl acţioneze în instanţă pe agent. Poliţistul acuzat se numeşte Liviu Anton şi lucrează la Biroul pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban.   

 

„Botoşănean răpănos”

Andrei Istrate povesteşte că joi, 20 noiembrie, a venit spre Suceava pentru a-şi rezolva câteva probleme de serviciu. Era la volanul unui autoturism Audi 80, cu numărul de înmatriculare BT-03-WVA. El spune că, după ce şi-a rezolvat treburile, s-a gândit să ajungă până la spitalul Bethesda, pentru o chestiune personală. Venind din direcţia Botoşani, acesta a luat-o la dreapta, prin sensul giratoriu din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

„La ieşirea de aici, deoarece o maşină din faţa mea a tras pe dreapta, am fost nevoit să o ocolesc, făcând o mică buclă. Nu cred însă să fi depăşit linia continuă”, explică botoşăneanul, subliniind însă că nu constatarea acestei abateri l-a deranjat. Tânărul spune că a virat la un moment dat pe un drum secundar, în căutarea unităţii spitaliceşti, după care a revenit pe artera principală. Aici, acesta a fost oprit de doi agenţi aflaţi într-o maşină.

„Cel care a venit la mine m-a abordat cu expresia 'tu ce crezi, bă botoşăneanule răpănos, dacă te ascunzi scapi de noi? ai călcat linia continuă'. Mi-a reproşat că m-aş fi ascuns de ei după manevra din sens giratoriu, ceea ce nu este adevărat”, povesteşte acesta. Andrei Istrate spune că avea pe el un halat şi probabil de aceea poliţistul l-a etichetat în acest mod. El i-a predat agentului permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, asigurarea şi buletinul, pentru a putea fi identificat.

 

Acuzaţii grave

Tânărul susţine că atitudinea agentului a devenit revoltătoare.

„Când a aflat că sunt şofer şi din asta trăiesc mi-a sugerat că dacă nu dau bani de un vin rămân fără permis de conducere. Când i-am spus că sunt nevinovat şi nu accept jignirile lui, s-a enervat şi mi-a zis că îmi arată el. Sunt sigur că mi-a făcut două procese verbale, unul la început cu amendă, după care s-a răzgândit şi a făcut altul, în care a trecut şi suspendarea permisului”, se plânge tânărul.

El a refuzat să semneze procesul verbal, moment în care agentul i-ar fi înapoiat actele, cu excepţia permisului, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

„Chiar dacă nu cred să fi călcat linia continuă, aici nu am ce să reproşez, făceam contestaţie şi câştigam. Nu mă las şi vreau să fie pedepsit pentru că m-a jignit şi mi-a luat permisul fără să-mi dea dovada. Asta se poate verifica şi dovedi uşor”, explică tânărul.

Pentru că nu a primit actul care să îi permite să mai circule, Andrei Istrate a apelat la un alt şofer din Botoşani să vină să îi ducă maşina acasă.

„Vreau să cer daune morale, nu se poate să nu-mi fie respectate drepturile minime”, se arată revoltat tânărul.

 

Poliţia spune că tânărul a refuzat să primească dovada de circulaţie

Abia în cursul zilei de marţi, Istrate a aflat şi numele agentului care l-a oprit în trafic. Asta după ce a fost în audienţă la comisarul şef Romeo Butnariu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava. Istrate urmează să primească acasă, în plic, un răspuns cu privire la sesizarea sa.

 Punctul de vedere al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a  fost prezentat de inspectorului Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„S-au făcut verificări preliminare, concluzia fiind că procesul verbal de constatare şi dovada au fost întocmite conform legii, ambele fiind semnate de martori asistenţi. Acestea nu au ajuns la domnul Andrei Istrate pentru că acesta a refuzat să le semneze şi să le primească”, precizează inspectorul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un botoşănean reclamă abuzuri şi umilinţe din partea unui agent de circulaţie .
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Un botoşănean reclamă abuzuri şi umilinţe din partea unui agent de circulaţie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei