Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disperare

Bolnavii de la spitalul din Broşteni îngheaţă de frig şi fac foamea, iar angajaţii nu-şi iau salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unitatea medico-socială din Broşteni, în care se află internaţi 25 de bolnavi, majoritatea reprezentând cazuri sociale şi suferind de boli grave, traversează o gravă criză financiară, care a lăsat pacienţii în frig şi fără mâncare, iar pe cei care-i au în grijă fără salarii.

Situaţia tragică înregistrată la această instituţie medicală a ajuns şi în atenţia şefului Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care, la rândul său, a anunţat Prefectura.

Ieri, medicul a arătat că, la Broşteni, personalul auxiliar şi TESA nu şi-a luat lefurile din septembrie, iar cheltuielile de întreţinere a unităţii nu au mai fost, de asemenea, plătite de câteva luni.

În aceste condiţii, spune Lăzăreanu, furnizorii de lemne şi alimente refuză să mai dea pe datorie, iar bolnavilor le lipseşte confortul termic şi hrana adecvată.

 

Şeful ASP: „În saloane se dă căldură doar câteva ore pe zi”

„Directoarea de la Broşteni spune că nu poate cumpăra alimente pentru pacienţi şi combustibil pentru încălzire, întrucât Primăria nu are bani de la buget pentru această unitate. În saloane se dă căldură doar câteva ore pe zi, noaptea fiind foarte frig. Mai mult, angajaţii nu şi-au luat salariile de două luni. Consider inadmisibil să se cheltuiască bani pe petreceri, mocăniţă, trăsuri şi să nu se dea bolnavilor căldură şi mâncare”, s-a revoltat şeful ASP, făcând aluzie la anumite acţiuni ale politicienilor aflaţi în campanie electorală.

„Primăria se plânge că n-are fonduri şi că a dat bani pentru ultimele salarii din credite. Eu înţeleg că bugetul e sărac, dar nu mi se pare normal ca pacienţii să fie lăsaţi în frig şi flămânzi”, a punctat medicul.

Primarul localităţii Broşteni, PD-L-istul Stelian Chirilă, a confirmat ieri restanţele la plata salariilor, arătând că din punct de vedere financiar se poate vorbi de un “colaps”.

 

Primarul localităţii: „Găsesc eu nişte agenţi economici să-mi dea lemne”

Edilul a explicat că Primăria are datorii de 400.000 lei la iluminat, apă şi canalizare, iar din cauza lipsei de fonduri nu a achitat de trei luni nici salariile celor de la domeniul public. Totuşi, el a dat asigurări că va încerca să rezolve măcar problema încălzirii de la unitatea medico-socială.

„Găsesc eu nişte agenţi economici să-mi dea nişte lemne, nu-i las, o să găsim soluţii, dar directoarea nu vine să discutăm. Să vină să comunice cu mine”, a spus Chirilă.

Spitalul din Broşteni are o capacitate de 25 de paturi, iar pacienţii internaţi aici au multiple afecţiuni cardio-vasculare, reumatismale, faringite, amigdalite, pneumonii, boli ulceroase, mare parte dintre ei fiind cazuri sociale la limită.

În judeţ, astfel de unităţi mai funcţionează la Mălini, Zvoriştea, Dumbrăveni şi Vicovu de Sus. Potrivit legii, Ministerul Sănătăţii Publice asigură tratamentul şi salariile cadrelor medico-sanitare, în timp ce primăriile se ocupă de cheltuielile cu salariile personalului auxiliar şi TESA şi cu întreţinerea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de la spitalul din Broşteni îngheaţă de frig şi fac foamea, iar angajaţii nu-şi iau salariile.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Bolnavii de la spitalul din Broşteni îngheaţă de frig şi fac foamea, iar angajaţii nu-şi iau salariile4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei