Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung

Grădiniţă cu tavane care cad

O bucată consistentă, cca o jumătate de metru pătrat din tavanul unei săli a Grădiniţei nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, s-a prăvălit marţi pur şi simplu pe duşumea. Din fericire, în incintă nu se afla nici o persoană şi nimeni nu a fost rănit.

Clădirea în care cad tavane aparţine Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc. Nu este nici pe departe o ruină şi văzută din afară ar putea fi considerată chiar ca o vilă de lux. Se află chiar în derulare acolo un program de reabilitare în valoare de peste 10 miliarde de lei vechi, care a inclus nu doar faţadele, ci şi şarpanta care să îi ferească pe cei din interior de efectele dezastruoase ale umezelii infiltrate prin acoperiş. Lucrările se efectuează de firma suceveană INSCOMP, câştigătoarea unei licitaţii, şi au fost temporar sistate pentru că deocamdată Primăria datorează firmei cam o treime din valoarea totală a lucrării şi nu are banii necesari plăţilor. Reabilitarea a fost iniţiată tocmai pentru că existau infiltraţii de apă, care puteau duce, în timp, la deteriorarea şi căderea tencuielilor. Nimeni nu a anticipat însă când se vor produce efectele umezelii deja existente şi unde.

 

Conducerea grădiniţei încearcă să evite orice discuţie

Nici la 24 de ore după prăbuşirea tavanului nimeni din conducerea grădiniţei nu a anunţat Primăria despre incident şi potenţialul pericol pentru copii, care nu se poate considera deocamdată înlăturat. Mai mult, conducerea grădiniţei încearcă să evite orice discuţie pe această temă. Părinţilor nemulţumiţi li se recomandă de către un director coodonator de studii „să poftească la noi cu plângeri, dacă au avut probleme”.

Deşi grădiniţa este o instituţie de stat, locul incidentului nu a putut fi fotografiat „pentru că acolo lucrează acum muncitorii” şi pentru că nu există permisiunea directorului Angelica Flutur, aflată la o acţiune la altă grădiniţă. Directorul nu a putut fi însă contactat nici în locul indicat, pe motiv că participa la o reuniune pe tema eco-şcolilor. Angelica Flutur nu a putut fi contactată nici telefonic.

În timp ce oamenii în mâinile cărora este soarta copiilor încă dau din colţ în colţ, responsabilii cu Protecţia Copilului din primăria municipiului s-au autosesizat încă de marţi, monitorizează siguranţa grădiniţei şi împreună cu Direcţia tehnică au cerut constructorului să intervină imediat pentru îndepărtarea oricărui pericol.

Incidentul a generat reacţii diferite din partea părinţilor micilor beneficiari ai serviciilor grădiniţei de stat. Unii se tem pentru siguranţa copiilor. Kurt Kulhanek, tatăl unuia dintre copii, consideră chiar că „trebuie trimişi la clase cu căşti de protecţie, ca pe şantier”. Alţii au totuşi încredere în personalul instituţiei. „Dacă o astfel de nenorocire trebuie să se întâmple, ţi se poate întâmpla şi acasă. Cred că nu e o regulă, doar nu cad tavane în fiecare zi şi chiar am încredere că se iau măsuri pentru protejarea copiilor”, ne-a spus dna Dana Sandiuc, mama altui băieţel de la grădiniţa în cauză.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţă cu tavane care cad.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Grădiniţă cu tavane care cad3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei