Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Roadele livezilor din Fălticeni, expuse duminică, la Târgul Mărului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Târgul Mărului de la Fălticeni se află la cea de-a şasea ediţie, de la an la an având dimensiuni din ce în ce mai ample. Organizatori sunt Primăria Fălticeni, în colaborare cu  Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni şi Oficiul Judeţean de Consultanţă Suceava. Expun la acest târg reprezentanţii exploataţiilor agricole din zonă, care s-au remarcat prin performanţele în cultura mărului.

Primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, spune că în zona Fălticeni cultura mărului are o veche tradiţie, cu rădăcini în secolul al XV-lea. Din păcate, dificultăţile cu care s-au confruntat producătorii au făcut ca, la această oră, suprafaţa cultivată cu livezi de meri să fie redusă la aproape jumătate faţă de cea de dinainte de 1989.

Cei care au rămas în acest domeniu au reuşit să facă faţă greutăţilor şi merele din livezile lor pot fi admirate şi cumpărate duminică, 19 octombrie a.c., la târgul organizat în Piaţa Nada Florilor.

Manifestarea începe la ora 10.00. Până la ora 12.00 are loc primirea invitaţilor şi vizitarea standurilor expoziţionale, iar între orele 12.00 – 16.00, organizatorii au pregătit un program artistic, cu participarea formaţiilor de dansuri populare de la Clubul Elevilor din Fălticeni, Formaţia folclorică „Torent” Fălticeni, Taraful Casei de Cultură Fălticeni şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”.

Primarul Tofan a precizat că acest târg nu are nici o conotaţie politică şi că de la microfon îşi vor transmite mesajul de bun venit participanţilor şi vizitatorilor doar preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul de Suceava şi şeful Direcţiei Agricole.

„Este invitată toată lumea, nu ne interesează culoarea politică, dar mesaje politice nu se vor transmite de pe scena târgului”, a precizat primarul.

Pe lângă standurile cu mere organizatorii au mai pregătit un spectacol folcloric şi, în funcţie de vreme, o expoziţie de crizanteme şi standuri cu produse tradiţionale din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roadele livezilor din Fălticeni, expuse duminică, la Târgul Mărului.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Roadele livezilor din Fălticeni, expuse duminică, la Târgul Mărului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Veniti la targ! trimis de
(18 oct 2008, 15:41:22
sper sa fie ceva deosebit.Vreau sa cumpar mere de la producator si sa vad ce mai aduc la targ participantii.Ar fi grozav sa fie si flori la vanzare,tot la preturi mici.
1.1  RE: Veniti la targ! trimis de
(19 oct 2008, 14:31:29
Am fost, este interesant, intr-adevar, mai ales ca poti cumpara mere la pret redus. Dar, ca de obicei, marii politicieni suceveni nu au scapat prilejul de a-si mai face putin campanie electorala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei