Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În afara legii

Dator vândut la Primăria unde este viceprimar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Situaţie jenantă la Broşteni, acolo unde viceprimarul are datorii imense la bugetul local. Datoriile au crescut de la an la an, iar suma pe care Nicu Axinia trebuie să o achite se ridică la aproximativ un miliard de lei vechi.

 

Dacă la sfârşitul anului trecut avea datorii de jumătate de miliard de lei vechi, ca urmare a majorărilor de întârziere şi a penalităţilor, sumele pe care Nicu Axinia le are de plătit la bugetul local al Primăriei Broşteni s-au dublat. Acest lucru nu l-a oprit pe Nicu Axinia să candideze pe listele PSD şi să fie ales, în vara acestui an, consilier local, funcţie pe care a ocupat-o şi în mandatul 2004-2008. Ca urmare a jocurilor politice, Nicu Axinia a devenit viceprimar. Nici măcar funcţia de al doilea om al oraşului nu l-a stimulat să-şi achite datoriile şi să devină un exemplu pentru ceilalţi locuitori.

De altfel, contactat telefonic, viceperimarul din Broşteni a declarat cu nonşalanţă că nu ştie exact câţi bani are de plătit la bugetul local.

„Declaraţia privind activitatea firmelor mele a fost depusă de contabilă şi la mijloc s-au strecurat câteva erori. Există şi un proces pe rol şi lucrurile se vor reglementa”, a spus Nicu Axinia.

 

„I-am cerut să-şi achite datoriile, dar fără nici un efect”

Primarul din Broşteni, Stelian Chirilă, a confirmat că viceprimarul are ceva datorii. „Este vorba de bani care provin din neplata taxelor şi impozitelor pe terenuri, maşini şi pentru activităţile derulate pe raza oraşului Broşteni. Eu sunt într-o situaţie ingrată, i-am cerut de câteva ori să-şi achite datoriile, dar fără nici un efect”, a precizat primarul Stelian Chirilă.

Actualul viceprimar din Broşteni deţine firme în domeniul debitării materialului lemnos, în domeniul comerţului, dar şi o brutărie.

Potrivit unei declaraţii de avere depusă în 2005, Nicu Axinia avea un teren de 82 de ari, o casă de locuit de 120 mp cu o valoare de impozitare de 120 de milioane de lei vechi, dar şi un spaţiu de 1.550 mp, dobândit în perioada 2000-2003, cu o valoare de impozitare de 8,563 de miliarde de lei vechi.

 

Nemulţumire printre locuitori şi consilierii locali

Mai mulţi consilieri locali şi locuitori din Broşteni şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de actuala stare de lucruri.

„Noi, cetăţenii oraşului, nu vom mai achita taxele şi impozitele locale, până când acest individ din fruntea comunităţii nu-şi plăteşte datoriile. Vom cere tuturor organelor abilitate să nu mai sprijine localitatea până ce nu se recuperează sumele datorate de viceprimar”, sună mesajul ameninţător al unor persoane din Broşteni.

După toate probabilităţile, datoriile faţă de bugetul local din Broşteni nu sunt singurele pe care le are viceprimarul Axinia, restanţe financiare existând şi faţă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dator vândut la Primăria unde este viceprimar.
 Vizualizări articol: 2105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Dator vândut la Primăria unde este viceprimar2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul! trimis de
(19 oct 2008, 06:54:44
Pai are pile ca e din partidul PSD shi face shi el ce la invatzat sa faca comunistu-socialist de Marza!Cica portocalii sunt vinovatzi ca nu au bani sa faca drumurile...pai de unde bani daca bani de la guvern au fost cheltuitzi in interese proprii?CE IMUNITATE SA LE DAI LA ASHTIA? SA SE ADUNE OAMENI LA EL LA POARTA SHI SA-I IA DIN GOSPODARIE ASHA CUM FAC BANCILE CU NOI CAND NU PLATIM RATELE LA APARTAMENT SAU LA CASE!PAI DACA EL E NESIMTZIT ?OARE NU TREBUIE SA-L RASPLATIM CU ACEEASHI MONEDA SA SIMTA SHI PIELEA LUI LA FEL?SA-I LUAM TOT SHI SA-L PUNEM INTR-O GARSONIERA DE NEFAMILISHTI!SA VEZI CE MIELUSHEL SE FACE ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei