Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Efecte ploi torenţiale

Subsolurile a două secţii de la Spitalul Suceava au fost inundate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Subsolurile a două secţii din cadrul Spitalului Suceava, Boli Infecţioase şi Pneumologie II, în care se află inclusiv spaţii cu destinaţie medicală, au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au căzut începând de ieri seară, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei. Incidentul nu a afectat pacienţii internaţi în aceste sectoare, ale căror saloane se află la nivelele superioare, dar a perturbat serios activitatea sanitară şi a produs pagube materiale destul de însemnate.

Pentru îndepărtarea neajunsurilor provocate de inundaţii, o parte din personalul spitalului a fost antrenat, alături de pompieri, în munca de evacuare a apei.

Ieri, la prânz, angajaţii din tura de serviciu de la cele două secţii munceau încă pentru înlăturarea efectelor ploilor torenţiale. Incidentul a fost adus şi la cunoştinţa conducerii spitalului, managerul general şi directorul administrativ al unităţii deplasându-se personal în zonă, chiar în cursul nopţii, pentru a evalua situaţia creată pe fondul ploilor torenţiale.

 

Chemaţi de-acasă pentru a da o mână de ajutor

La secţia de Boli Infecţioase, militarii au intervenit după ora 22.00 şi s-au chinuit până dimineaţa, la ora 6.00, pentru a curăţa încăperile inundate, în care apa atingea 40 de cm.

Pompierii, care au sosit la faţa locului cu o autospecială, au muncit cot la cot cu personalul de îngrijire al secţiei, inclusiv cel din tura liberă, chemat de-acasă pentru a da o mână de ajutor la evacuarea apei.

Inundaţiile de la subsolul secţiei de Boli Infecţioase au produs disfuncţionalităţi în activitatea sanitară, în condiţiile în care aici se află cabinete medicale şi de consultaţii, triajul, secţia de zi ”Floarea Soarelui” destinată bolnavilor HIV/SIDA, vestiare, toalete.

Pacienţii care, începând de joi seară, au ajuns la acest sector din cauza problemelor de sănătate au fost duşi direct pe secţii pentru a fi examinaţi de medici şi a primi îngrijirile de specialitate de care aveau nevoie.

„Datorită vigilenţei personalului, aparatura medicală, calculatoarele şi fişierele de evidenţă nu au avut de suferit, acestea fiind mutate în timp util în spaţii sigure. În schimb, s-a degradat linoleumul, iar pereţii îmbibaţi de apă vor favoriza apariţia igrasiei”, a punctat dr. Corina Stănescu, şeful secţiei de Boli Infecţioase.

 

„Ne ţâşneşte apa din beton”

La Pneumologie II, necazurile au început să apară în jurul orei 2.30 şi au presupus, de asemenea, prezenţa unui echipaj de pompieri.

Alături de infirmiere şi asistente, militarii s-au luptat să scoată apa care a inundat spaţiile de la subsol ale acestei secţii - în care sunt amenajate o sală de mese, un oficiu, un cabinet de consultaţii şi vestiare pentru bolnavi şi personal - până la ora 4.00.

După plecarea lor, munca de evacuare a apei a fost preluată inclusiv de o parte din personalul auxiliar al spitalului.

„Ne ţâşneşte apa din beton, iar până nu se absoarbe vom sta permanent în alertă. Arhiva şi mobilierul de lemn s-au udat, dar am reuşit să ferim de apă aparatul de aerosoli, spirometrele. Din păcate, s-a deteriorat mocheta şi a trebuit să spargem o parte din scări, pentru că ţâşnea apa din ele”, a punctat dr. Tatiana Monţia, şeful secţiei Pneumologie II.

 

Inundate la fiecare ploaie mai puternică

Situaţia creată la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu reprezintă o premieră, subsolurile în care funcţionează cele două secţii fiind inundate la fiecare ploaie mai puternică.

Pagubele produse de această dată sunt, însă, destul de serioase, iar conducerea spitalului nu poate face mare lucru pentru a înlătura neajunsurile produse.

Şi asta, întrucât soarta încă incertă a pavilioanelor, în contextul unei posibile demolări pentru a face loc noului Spital de Urgenţă, nu permite alocarea unor fonduri substanţiale, care ar putea fi folosite degeaba.

Clădirile în care funcţionează secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie II nu au beneficiat niciodată de reparaţii capitale, ci doar de întreţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subsolurile a două secţii de la Spitalul Suceava au fost inundate.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Subsolurile a două secţii de la Spitalul Suceava au fost inundate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ironie trimis de
(26 iul 2008, 21:41:06
no fi cumva vina lui Puscasu de toate aceste deficientze ale spitalului jud.?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei