Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noaptea de 24-25 iulie

Furtuna a lăsat pe întuneric 70 de localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furtuna din noaptea de 24 spre 25 iulie a produs o serie de avarii în reţelele de distribuţie a energiei electrice din judeţul Suceava, lăsând pe întuneric zeci de localităţi. Ploile abundente şi vântul foarte puternic au rupt stâlpi şi conductoare, prin cădere de copaci peste reţelele electrice aeriene. Trăsnetele  au distrus transformatoare şi izolatoare. În noaptea de joi spre vineri au fost rupţi 18 stâlpi de medie tensiune şi 21 de stâlpi de joasă tensiune, trei transformatoare s-au defectat, au fost rupte 21 de conductoare de deschideri de linie de medie tensiune şi 20 de conductoare de deschideri de joasă tensiune.

Ieri, la ora 15:00, au fost scoase din funcţiune total trei linii electrice aeriene de medie tensiune şi doar parţial zece linii aeriene de medie tensiune. 282 de posturi de transformare, din 69 de localităţi, au rămas nealimentate.

 

Dificultăţi din cauza drumurilor impracticabile

În multe zone, cum ar fi Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Izvoarele Sucevei nu se poate interveni din cauza drumurilor impracticabile (desfundate sau acoperite de apă), iar în restul zonelor accesul se face cu dificultate.

Cele mai afectare zone rămân Câmpulung Moldovenesc, Mănăstirea Humorului, Moldova Suliţa, Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Izvoarele Sucevei, Ostra, Frasin, Molid, Prisaca Dornei, Fălticeni, Hârtop, Gura Putnei, Brodina, Cununschi, Ehreste, Lupcina, Măgura, Zalomestra, Clit, Pârteşti.

Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează, împreună cu echipe ale Agenţiei de Servicii Energetice Suceava, în condiţii dificile din cauza condiţiilor meteo şi a accesului îngreunat în zonele cu defecţiuni.

Câteva mii de consumatori din municipiul Suceava au rămas fără curent electric, în noaptea de joi spre vineri. Întreruperile de energie electrică au durat între 25 de minute şi câteva ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furtuna a lăsat pe întuneric 70 de localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 2255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Furtuna a lăsat pe întuneric 70 de localităţi sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nepasare sau sabotare? trimis de
(26 iul 2008, 12:39:34
DEZINFORMARE! Voit sau nu, aceast comunicat de presa "uita" sa spuna ca in zona de competenta a Centrului Falticeni exista si la aceasta ora deranjamente neridicate. Avandu-se in vedere "codul rosu" de pe raurile Siret si Suceava, consider ca era mai urgenta mentinerea(repunerea sub tensiune) retelelor di Orasele Dolhasca, Liteni si a comunelor limitrofe zonei amenintate cu inundatii majore, decat repunerea sub tensiune a retelelor din alte zone. In orasul Dolhasca tensiunea a fost intrerupta pe data de 24-07-08 in jurul orelor 19.00 si nu este ridicat deranjamentul nici acum. Lipsa tensiunii a dus la intreruperea legaturilor telefonice(Romtelecom, Cosmote, Orange si -partial- Vodafone). Astfel intreaga zona LITENI-DOLHASCA-LESPEZII ramanand fara semnal GSM, implicit fara posibilitatea apelarii numerelor de urgenta. La e-on o fi conducerea germana, dar angajatii sunt turci? Nu au auzit la stiri ca-i "urgie" sau au alte intentii? Cine-i trezeste la realitate?
1.1  RE: Nepasare sau sabotare? trimis de
(26 iul 2008, 12:52:20
Postarea de mai sus o facusem ieri la articolul " Mii de suceveni fara energie electrica, din cauza vremii nefavorabile", dar continutul ei este de actualitate.Desi s-a declarat CODUL ROSU de INUNDATII nici pana astazi 26-06-08 ora 12.00 e-on Falticeni nu a gasit de cuviinta sa ridice deranjamentul din centrul orasului Dolhasca, lasand in bezna si fara telefoane sute de persoane si institutii ale statului, dar si societati private. Cei care au apa in case si au vrut sa actioneze cu electropompe nu au putut face nimic. Multi au fost nevoiti (dupa 36 deore fara energie electrica) sa arunce alimentele din frigidere si congelatoare. Nu era suficienta distrugerea produsa de ape, mai trebuia si bataia de joc si nepasarea celor de la e-on Falticeni. Inchipuiti-va Cetatenii ce erau amenintati de apele Siretului si Somuzului(si care nu aveau un telefon mobil), dar si autoritatile cum au actionat fara telefonia fixa. Cabinetele medicale si ele au fost in bezna. Ca in capul sefului e-on..
1.2  RE: Nepasare sau sabotare? trimis de
(26 iul 2008, 19:39:57
subscriu, E-on Falticeni nici nu s-a deranjat sa repare stricaciunile din zona. Mi se pare mie sau exista o lege prin care �i putem trage la raspundere pentru aparatele electrocasnice stricate din vina lor
1.3  RE: Nepasare sau sabotare? trimis de
(27 iul 2008, 05:00:33
Trebuie sa anunti in 3 zile de producerea daunelor, dar anunta si la OPC Suceava/Bucuresti ce ai patit si scrie si pe site-ul e-on Moldova(daca stii germana scrie si pe e-on.de - nu se stie nicio data ..)
2.   Nepasarea trimis de
(27 iul 2008, 17:27:50
asa a dat bunul d-zeu tebuie sa ne rugam cu toti si nu o sa se mai intample nimica
2.1  RE: Nepasarea trimis de
(28 iul 2008, 20:20:07
Daca as fi un/o anumit/a postator/are ti-as spune: "calomnie, calomnie...", dar asa te rog sa scrii sub un ID/pseudonim propriu. Postarea ta arata ca esti un angajat e-on sau o ruda de-a lor......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei