Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facultatea de Ştiinţe Economice

Mii de candidaţi, pe cele 740 de locuri scoase la concursul de admitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concurenţă acerbă pe locurile scoase la concurs de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Cele 740 de locuri la învăţământul de licenţă, zi, scoase la concurs în prima sesiune de admitere organizată în acest an de universitate sunt râvnite de aproximativ 6000 de absolvenţi de liceu, care până ieri şi-au depus dosarele de înscriere la facultate. Fiecare dintre cele zece specializări din cadrul facultăţii au fost foarte căutate de către absolvenţi, şi la fiecare profil s-au înregistrat sute de dosare de înscriere.

Cea mai mare concurenţă este la specializarea Finanţe şi Bănci, unde pentru cele 80 de locuri scoase la concurs, 19 fără taxă şi 61 de locuri cu taxă, s-au depus 700 de dosare. Specializarea Administraţie Publică este de asemenea în topul preferinţelor candidaţilor. Pentru ocuparea celor şase locuri bugetate şi 74 de locuri cu taxă s-au depus aproximativ 700 de dosare de înscriere. Urmează apoi specializările Economia Comerţului, Turismului şi serviciilor, Administrarea Afacerilor,  Management, Afaceri Internaţionale şi Drept, unde concurenţa este de asemenea ridicată.

 

Toate locurile bugetate vor fi ocupate

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor este pe locul doi la nivelul universităţii în ceea ce priveşte numărul de dosare de înscriere depuse. Peste 1500 de absolvenţi de liceu vor să ocupe unul dintre cele 349 de locuri scoase la concurs, 123 de locuri bugetate, iar restul cu taxă.

La Facultatea de Istorie şi Geografie s-au depus în jur de 800 de dosare de înscriere, iar la Facultatea de Inginerie Alimentară 500 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosare de înscriere.

Facultatea de Inginerie Mecanică, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi Facultatea de Silvicultură au înregistrat un număr mai mic de dosare de înscriere, însă toate locurile bugetate vor fi ocupate.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar Adrian Graur, s-a arătat mulţumit de evoluţia înscrierilor din această sesiune de admitere şi a declarat că „toate locurile bugetate sunt ocupate. Numărul celor care doresc să studieze în regim cu taxă este suficient pentru a asigura un nivel calitativ la toate specializările”.  

Universitatea Suceava a scos la concurs pentru cursurile de licenţă, zi, 878 de locuri fără taxă şi 2412 locuri cu taxă.

 

23 de studenţi din Republica Moldova

Şi învăţământul la distanţă a fost la mare căutare în această sesiune de admitere la facultate. Aproximativ 3000 de candidaţi vor să urmeze cursurile unei facultăţi la distanţă, cei mai mulţi dintre ei fiind interesaţi de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Pentru IDD, universitatea a scos la concurs 755 de locuri cu taxă.

În zilele următoare se vor afişa rezultatele admiterii şi ierarhia candidaţilor, iar până pe 31 iulie se vor face înmatriculările concurenţilor declaraţi admişi.

23 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova au ales să-şi facă studiile superioare la Universitatea Suceava. Şase dintre ei vor studia pe locurile bugetate, iar restul vor plăti taxă de şcolarizare. Rectorul Adrian Graur a declarat însă că „numărul locurilor bugetate pentru studenţii din Republica Moldova va fi suplimentat în această toamnă”.

Tot la Suceava au ales să facă facultatea 452 de absolvenţi de liceu din judeţul Botoşani, 182 de absolvenţi din Neamţ şi 46 de absolvenţi din Iaşi, precum şi câţiva absolvenţi de liceu din Galaţi, Bacău, Vrancea şi Vaslui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de candidaţi, pe cele 740 de locuri scoase la concursul de admitere.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de candidaţi, pe cele 740 de locuri scoase la concursul de admitere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei