Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Restricţii la medicamente şi analize, pentru plata angajaţilor Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întrucât nu dispune de fonduri suficiente pentru a-şi mulţumi angajaţii prin acordarea drepturilor salariale prevăzute de lege, Spitalul Suceava a decis să facă o serie de economii la câteva capitole importante de cheltuieli. În acest context, conducerea unităţii a ordonat un audit intern, care să urmărească patru domenii de activitate în care s-ar mai putea „strânge cureaua”, şi anume consumul de medicamente şi materiale sanitare, prescrierea de analize medicale, gestionarea deşeurilor periculoase şi transportul cu ambulanţa.

Analiza efectuată a arătat că o responsabilizare mai mare a şefilor de secţie ar permite reducerea cheltuielilor la aceste capitole cu 600.000 – 700.000 lei, bani care ar ajunge pentru plata drepturilor salariaţilor.

 

Buget subdimensionat

„Spitalul Suceava are un buget subdimensionat faţă de necesar. Se fac eforturi deosebite pentru ca unitatea să reuşească, cu fondurile pe care le are acum la dispoziţie, să acorde majorările salariale şi sporurile către angajaţi. S-a constatat că se poate reduce consumul la medicamente şi materiale sanitare, dar nu în sensul creării unei penurii, ci a unei utilizări corecte. De asemenea, fiecare secţie îşi poate stabili, în funcţie de specific, un anumit set de analize ce poate fi ulterior suplimentat. Şi gestionarea deşeurilor biologice este extrem de costisitoare, dar dacă se lucrează cu multă responsabilitate se pot face anumite economii, la fel şi în ceea ce priveşte transportul cu ambulanţa”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan.

 

Data limită de acordare a drepturilor salariale

Medicul a explicat că acordarea măririlor salariale se face în baza unei evaluări a activităţii salariaţilor pe anul precedent, iar termenul limită până la care spitalul trebuie să pună în practică această prevedere legală este 1 septembrie. El a arătat că acordarea sporurilor se poate face până la finele anului în curs, cu posibilitatea aplicării retroactive, începând cu 1 aprilie, dacă există fondurile necesare.

„Avem credinţa că, începând cu data de 1 septembrie, vom putea acorda angajaţilor toate drepturile salariale. Dacă vor exista nişte rectificări bugetare, vom face acest lucru chiar din august”, a conchis responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restricţii la medicamente şi analize, pentru plata angajaţilor Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restricţii la medicamente şi analize, pentru plata angajaţilor Spitalului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amnezie trimis de
(20 iul 2008, 12:38:39
Dar de spagile pe care le primesc doctorii,de vanzarea medicamentelor din spitale chiar pacientilor,de catre asistente,de banii dati anestezistului,chirurgului,asi si paznicului de la poarta,nu ati auzit?De mizerie,lipsa de alimente,saloane insalubre si dezordine nu ati auzit?

De "Juramantul lui Hipocrate",nu ati auzit d-lor "doctori"????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei