Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pozitiv

Ţăranii din judeţ încep să crească mai multe animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de bovine din judeţ cresc mai multe animale decât în anii precedenţi. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, Gheorghe Curelciuc, după încheierea campaniei de depunere a cererilor pentru subvenţii la bovine din acest an.

Dacă anul trecut, doar 18.555 de crescători de bovine au depus cereri pentru subvenţia pe cap de animal, fiind acordaţi bani pentru 86.353 de animale, în acest au fost contabilizate nu mai puţin de 21.150 de cereri, pentru 109.720 capete de bovine.

„Aşteptam ca în acest an să avem 15-20.000 de cereri. Spre surprinderea şi bucuria noastră bucovinenii cresc animale, fiind depuse un număr mai mare de cereri, fără a-i mai lua în calcul pe cei care nu s-au încadrat deoarece aveau mai puţin de trei bovine. Suceava are un potenţial deosebit pe acest sector, şi în următorii ani sperăm ca oamenii să crească din ce în ce mai multe bovine”, a declarat Gheorghe Curelciuc.  

El a făcut un apel către fermieri să-şi menţină conturile bancare active, în caz contrar riscând să nu primească banii. Subvenţiile urmează să ajungă la beneficiari în lunile septembrie-octombrie, după ce dosarele vor fi verificate prin sondaj.

De subvenţii vor beneficia doar crescătorii care aveau, la 31 ianuarie 2008, minimum trei bovine în exploataţie, mai mari de şase luni. Subvenţia este de 490 de lei pe cap de animal.

Creşteri ale numărului de cereri pentru subvenţii s-au înregistrat şi la ovine şi caprine. Dacă anul trecut pentru aceste specii au fost depuse 958 de subvenţii, în acest an la APIA s-au înregistrat 1172 de cereri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii din judeţ încep să crească mai multe animale.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţăranii din judeţ încep să crească mai multe animale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un lucru pozitiv trimis de
(19 iul 2008, 12:15:08
la mai mare
2.   MUUUUUUU....LTA NEDREPTATE trimis de
(19 iul 2008, 14:37:46
Una e sa creasca numarul bovinelor si alta e sa constatam ca la acelasi numar de animale avem o productie de lapte de exemplu , marita.

Actualele subventii nu incurajeaja taranii sa cvreasca animale de mare performanta.E de ajuns sa ai de la trei vaci in sus, indiferent de productie, pentru a primi subventia, in timp ce crescatorii care au doua vaci dar produc lapte cat cei cu 4, recurg la metode moderne de selectie si ameliorare sunt ignorati.

Se pare ca acest lucru este urmarit si pe plac ul U.E. care nu are nevoie ca Romania sa fie un producator de lapte/carne de bovine redutabil.
3.   TOTUL ESTE O MASCARA trimis de
(20 iul 2008, 17:11:59
Veniti domnilor de la APIA la HORODNIC DE JOS sa vedeti cite animale sunt pe teren si cite cereri sau facut, verificati medicul veterinar care habar nu are de efectivul de animale si care nu a operat nici un transfer, sacrificare sau moarte.Daca in toate localitatile sau facut cereri ca aici totul este o mascara. Cetatenii iau banii si-i imparte cu acest domn escroc care are o mica vila de fost bugetar. Ar trebui sa fie trimise controale ca atit cetateanul cit si respectabilul domn sa stii ca cesti bani sunt dati pentru cei corecti. Cum va explicati ca in prima tura au fost 100 cereri si acum sunt peste 250. nu stati domnule director la birou treceti la teren pina se invata romanul cu corectitudinea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei