Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsă

Presupuse călugăriţe sucevence, cercetate pentru înşelăciune

Două presupuse măicuţe sunt cercetate de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce au fost depistate că cerşeau bani din mila trecătorilor în oraşul Târgu Jiu, conform postului de televiziune Antena 1.

Îmbrăcate în straie specifice mănăstirilor şi adoptând o poziţie smerită, cele două măicuţe s-au postat pe străzile cele mai circulate din Tg. Jiu,  solicitând sprijin pentru construirea unei biserici  şi a unui bloc care ar urma să adăpostească pelerini, în  comuna Boroaia. 

După ce trecătorii le dădeau bani, femeile îi întrebau cum îi cheamă şi le notau numele pe o hârtie. Pentru a sensibiliza oamenii, măicuţele spuneau că, dacă vor dona bani pentru construcţia bisericii, Dumnezeu le va ierta păcatele.

Una dintre călugăriţe, Maica Ierovima, cu numele laic Elena Moşneguţu,  a declarat pentru Antena 1 că trecătorii nu solicită chitanţe pentru sumele donate. Cel mult, aceştia scriu pomelnice pentru a le fi citite la slujbele religioase.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a demarat cercetări privind identitatea celor două presupuse măicuţe. În cazul în care vor fi găsite vinovate, ele riscă pentru înşelăciune câte 3 ani de închisoare.

Biserica Ortodoxă Română a interzis cerşetoria ca formă de colectare a donaţiilor pentru biserici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presupuse călugăriţe sucevence, cercetate pentru înşelăciune.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Presupuse călugăriţe sucevence, cercetate pentru înşelăciune3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa-i in toata tara! trimis de
(11 iul 2008, 13:13:06
Iata un caz singular, din cate cunosc eu, mai in toate orasele poti vedea intamplandu-se asta. Sincer vorbind, am o nedumerire: cum de nu umbla la cersit, catolicii, reformatii, pocaitii, etc si numai ortodocsii?
2.   Pt fraieri trimis de
(11 iul 2008, 14:13:57
asa le trebuie la naivi, cine-i prost sa dea bani la maici clandestine!!! fura astea de rup de cand e lumea...prostii sa dea bani ca ele se plimba in cele mai tari masini
3.   Maicute,anchetate ? trimis de
(11 iul 2008, 17:37:35
Toti avem pacate,unii recunosc-altii,nu !Unii se duc la biserica,altii nu-din lipsa de timp,educatie religioasa,afaceri scl.!De acea unii,mai dau ajutoare la biserici-la maicute !Sa fie asta ,ultima forma, de a dobandi castiguri ilicite !!!Cu ce drept si-n ce calitate,judecati pe altii???Optiunea de a dona bani ,este individuala si nimeni n-o poate contesta !!!Daca-n spatele,uniformei,se ascund escroci,asta e inselaciune,caz in care -trebuie sa luam-atitudine !
3.1  RE: Maicute,anchetate ? trimis de
(11 iul 2008, 18:06:40
Dom' Costache in primul rand nu-ti ajuti cu nimic sufletul prin metoda datului de bani, pt iertare de pacate nu-ti trebe bani omule, apoi pt ce a mai murit Iisus daca tu dai bani???? este un fel de spalare de constiinta care nu te-ajuta cu nimic, altceva vrea Dumnezeu de la tine crestine....in al doilea rand, statutul tau de mamifer superior te face sa gandesti putin cu mintea aia pe care o avem toti daca banii pe care ii dai ajung unde trebuie, ca pana la urma de aia ii dai,nu?

Apoi mai spui ca n-are lumea timp sa mearga la biserica...apoi cand o sa aiba tata, dupa ce moare si nu mai face afaceri,scl...etc?Fa-ti timp si mergi la Bis omule!!
4.   Prea multi excroci in randul ............ trimis de
(11 iul 2008, 19:14:04
Mai poti sa spui ceva cand se vede clar ca se incalca constitutia in sensul ca cetateanului nu-i lasa libertatea de a-si alege singur si liber religia in care sa aiba grija si de parte de creatie,cea mai importanta a omului.
5.   GHEIZERE ESTI UN OM INTELEPT ! trimis de
(11 iul 2008, 20:00:22
SI RATIONAL,TE APRECIEZ PENTRU ASTA ! CRED CA DACA AI CITI SI STUDIA SI SFANTA SCRIPTURA TE VEI UMPLE DE O SI MAI MAREINTELEPCIUNE.MULT SUCCES IN TOATE !
6.   PTR VANEA DE NORD trimis de
(12 iul 2008, 00:30:12
TOTI cersesc .Uni ,,mai cu clasa,,...alti exact ca si acuma sute de ani ...cu mina intinsa.Catolici ...in fiecare duminica dupa ce se termina slujba ...trimit prin biserica un cosulet in care sa pui bani ...asta ce se cheama ? LOOOL da binenteles contribuire la biserica...dar tot un fel de cersit este .De pocaiti sa nu mai vorbim...sa ii vezi pe le tv in America cum CERSESC ! Cer sa trimiti si ultimi dolari ...ca daca ii trimiti Fiul lui Dumnezeu iti v-a aduce milioane .Si iti impuiaza capul cu fotografii de pe la orfelinate si kakaturi din astea .Biserica a fost si este o KURVA .Dumnezeu este fericit sa te rogi ORUNDE .PTR CA DUMNEZEU ESTE ORUNDE .Daca astea doua femei au imbracat sutane si au mintit ...ce sa spun ?! ceva mai destepte decit alti .Nu avem nevoie de politie si autoritati sa ne deschida ochi ...sa ne mai folosim si noi materia cenusie .Amin !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei