Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tipic românesc

Nici un vinovat pentru un om lăsat fără un ochi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetă de un an şi jumătate pentru a stabili că nu se ştie cine este individul care a aruncat o petardă şi i-a scos un ochi unui bărbat. „Performanţa” îi aparţine procurorului Carmen Nicuţă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care a dispus scoaterea de sub urmărire penală a principalului suspect şi disjungerea cauzei către Poliţia Municipiului Suceava pentru identificarea autorului infracţiunii.

 

Scena care l-a lăsat fără vederea ochiului drept pe Aurel Aştefănoaie s-a petrecut pe 14 decembrie 2006. Bărbatul a intrat în barul aparţinând AF Semeghin din Iţcani, administrat de Dumitru Daniel Semeghin Pârvulescu. Aştefănoaie povesteşte că s-a aşezat la o masă şi a cerut un pahar de vin, iar la scurt timp o petardă a explodat pe trotuarul din faţa barului, iar resturile de material pirotehnic i-au lovit ochiul, provocând o sângerare puternică.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice s-a stabilit că Dumitru Daniel Semeghin Pârvulescu avea mai multe petarde în mână pe care le aprindea şi le arunca afară, una câte una.

Acest lucru este confirmat şi de un martor aflat în bar în ziua de 14 decembrie 2006.

Conform declaraţiei acestui martor, „în momentul în care a adus comanda, Pârvulescu Semeghin Dumitru Daniel avea în mână petarda pe care o observase puţin mai înainte. La scurt timp, învinuitul a părăsit barul şi, imediat, afară s-a auzit o explozie provenită de la o petardă. Martorul precizează că a văzut o flacără în dreptul feţei victimei. Acesteia a început să-i curgă sânge de la un ochi. Nu a văzut ca învinuitul să fi aruncat cu petarda din mână, însă când a intrat în local nu a mai observat ca obiectul respectiv să fie asupra lui Pârvulescu”.

 

Un martor mincinos

Un alt martor prezent la locul incidentului s-a încurcat în minciuni, iar declaraţiile sale nu au putut fi folosite în cauză. Martorul respectiv a fost testat la detectorul de minciuni, iar la întrebările relevante s-a constatat că este nesincer.

Astfel, la întrebările „Ai văzut pe 14 decembrie 2006, când Pârvulescu Semeghin Dumitru Daniel arunca cu petarde din bar spre stradă? răspuns NU” şi „În decembrie 2006 ai văzut când Pârvulescu Semeghin Dumitru Daniel l-a lovit pe Aştefănoaie Aurel cu o petardă? Răspuns NU”, s-au observat modificări caracteristice comportamentului simulat.

 

Scoatere de sub urmărire penală

Cu toate aspectele prezentate mai sus şi prinse în ordonanţă, procurorul de caz, Carmen Nicuţă, a considerat că nu sunt întrunite elementele unor infracţiuni care să-i fie imputabile lui Pârvulescu. În consecinţă, pe 30 iunie 2008, la mai bine de un an şi jumătate de la începutul anchetei s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Pârvulescu Semeghin Dumitru Daniel. De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei şi „continuarea cercetărilor de Poliţia Municipiului Suceava, Secţia de Poliţie Burdujeni, pentru identificarea autorului”.

 

Soluţie contestată

Aurel Aştefănoaie a rămas perplex când a aflat rezultatul anchetei. Însoţit de sora sa, care îl ajută la mers din cauza problemelor de vedere, bărbatul a contestat ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală a lui Pârvulescu.

„Pârvulescu este cumnat cu fotbalistul Dorin Semeghin şi probabil aşa se explică această soluţie dată după un an şi jumătate. Reconstituirea s-a făcut abia după un 1 an şi 4 luni de la momentul incidentului, iar barul se afla în renovare, urmând să devină sediu de partid. Nu ştiu ce relevanţă a avut această reconstituire, mai ales că fratele meu vede foarte slab cu ochiul stâng, iar ochiul drept a fost scos. Sperăm că cineva se va uita peste acest dosar şi va face dreptate”, a spus sora lui Aurel Aştefănoaie.

 

Procuror Nicuţă: „Nu am putut dovedi dincolo de orice dubiu că este vinovat”

Procurorul Carmen Nicuţă a susţinut că soluţia din dosar este cea corectă, deoarece „nu am putut dovedi dincolo de orice dubiu că învinuitul este vinovat”.

Magistratul a explicat că dosarul a fost finalizat abia după un an şi jumătate pentru că a fost nevoie de administrarea unor probe suplimentare, dar şi din alte motive.

„Noi suntem procurori puţini şi având în vedere volumul mare de muncă, dosarul a fost soluţionat într-un interval mai mare de timp. În plus, învinuitul a avut apărător care a cerut termene pe care am fost nevoită să le respect”, şi-a justificat Nicuţă mersul greoi al dosarului, menţionând că a lucrat efectiv în această cauză abia din septembrie 2007.

Procurorul a mai arătat că Aurel Aştefănoaie are şi posibilitatea de a se adresa instanţei de judecată dacă răspunsul la contestaţie nu-l va mulţumi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un vinovat pentru un om lăsat fără un ochi.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un vinovat pentru un om lăsat fără un ochi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutie trimis de
(11 iul 2008, 12:39:20
Aici merge de minune aia cu "ochi pentru ochi...."
2.   Nepasare trimis de
(11 iul 2008, 14:20:56
ce sa le mai faci daca nu a avut omu de unde ''dona'' la ei ceva timpul le rezolva pe toate si uite cum ei mai trec cu vederea un caz si nu e primu dar nici ultimu. dreptate e un cuvant pe care si din dex am inteles ca vor sa il elimine.
3.   Ochi trimis de
(11 iul 2008, 15:55:11
daca erai dumneata d-na procuror in locul bietuluyi om citi de citi martori aveai nevoie?
4.   Tot aia trimis de
(11 iul 2008, 16:36:50
Pe nea Stefan il stiu de ceva vreme, nu personal, dar il stiu. Cand treceai pe langa el iti spuneai, in gand, ca ai da orice numai sa nu fii in pielea lui. Ciobanii din bomba aia de crashma si-au batut joc de el spre deliciul spectatorilor care erau in zona. Sa dea Dumnezeu aluia care a aruncat petarda sa ramana si el fara un ochi ba chiar si fara o mana, sa vada ce inseamna distractia in cercu' jmecherilor prin umilirea altor persoane. Cat despre dna procuror sa iasa cu un comunicat de presa si sa spuna cat a luat de la nea Marin Semeghin... vorba aia... in Romania domneste legea junglei: legile sunt facute pentru aia mici hal de nea Stefan, nu pentru cei care stiu sa se scoata.

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

La revedere!
5.   NISTE CRIMINALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(11 iul 2008, 19:55:04
ESTE CUMPLIT SA VEZI CU UN SINGUR OCHI STIU ASTA DIN PROPRIA EXPERIENTA ,PERSONAL AM RAMAS DOAR CU UN OCHI DE LA 4 ANISORI IAR ACUM AM 48...CAT DESPRE CEI IN CAUZA CUVINTELE SUNT DE PRISOS ! UN LUCRU ESTE CERT. DUMNEZEU NU UITA SI NU TRECE CU VEDEREA ACESTE MISELII ! ! ! TOATE CELE BUNE TUTUROR !
6.   Jus trimis de
(11 iul 2008, 21:36:55
ESTE PACAT CA ACEL OM SI-A PIERDUT VEDEREA CA URMARE A ACELUI INCIDENT NEFERICIT. AR FI SI MAI PACAT ACUM CA UN OM NEVINOVAT SA PLATEASCA PENTRU CEVA CE NU A FACUT.

PROBABIL CA DACA D-SOARA PROCUROR NICUTA A DISPUS SCOATEREA DE SUB URMARIRE A STIUT CE FACE. O CUNOSC DE MULT TIMP, AM LUCRAT CU DUMNEAEI SI CONSIDER CA ESTE UNA DINTRE CELE MAI PROFESIONISTE PERSOANE DIN NOUA GENERATIE DE PROCURORI.

NU VA HAZARDATI IN AFIRMATII DACA NU CUNOASTETI SITUATIA.

6.1  RE: Jus trimis de
(11 iul 2008, 22:57:19
Nu mai linge pe domnisoara procuror, ca are dreptate Basescu despre coruptia si incompetenta politistilor, procurorilor,judecatorilor.Exi unele domnisoare, etc care chiar sunt paraleli cu asa ceva, dar lucreaza in sistem si iau bani publici, frumosi de iti vine sa le arunci cu ceva intre ochi de sa nu mai vada soarele.Daca i se intampla ei asa ceva ii convenea?Exita multi dintre acestia care se prefac a fi milosi cu infractorii ori invoca ca nu sunt vinovati ca sa ii scoata basma curata, ca poate a mai cotizat faptasul si cu ceva euroi?Se stie foarte bine cazul, dar superiorii dorm cand stiu ca au asa o profesionista subalterna?!Treziti-va fratilor ca sunteti ridicoli cu parchetele sucevene.Prin unele locuri politistii si procurorii ii gasesc vinovati, iar judecatorii fac ce fac si scot infractorii basma curata, dar aici e jale, domnii politisti si procurori nici nu se mai chinuie sa gaseasca vinovatii, cand e vorba de vederea unui om amarat si sarman.NESIMTIRE CURATA, daca e sarac
6.2  RE: Jus trimis de
(11 iul 2008, 23:08:13
Esti cumva vreun lingau de-al domnisoarei profesioniste procuror?Rusine sa iti fie ca nici nu cunosti limba romana, ca doar asa sunt politistii!Pune mana pe carte si invata sa scrii corect romaneste.Se scrie politist nu politai.Consulta dictionarul limbii romane si dupa aceea scrie pe internet.Daca ai lucrat cu ea, trebuia sa te invete sa scrii.La voi politistii vinovatii sunt nevinovati, iar nevinovatii sunt vinovati.Rusine sa va fie, ca traiti din banii nostri ai contribuabilor, care vrem sa traim in siguranta, iar voi, majoritatea, protejati autorii diveselor infractiuni.Nu va mai saturati de bani si de sex, va lafaiti in burti, aveti salarii frumoase si tot mai vreti si nu faceti mai nimic pentru banii pe care ii primiti!Prostituatele, hotii etc. sunt prietenii vostri, iar cetateanul de rand este cel vinovat.Sa va fie rusine, un om nu mai are un ochi, iar voi lingeti domnisoarele procuror.Tot asa fac si politistii din judetul Neamt.Dar va veni si ziua dreptatii, sa patiti ca omul.
7.   Pt POLITAI ROMICOL trimis de
(11 iul 2008, 22:26:23
Si eu sunt in acelasi sistem, cunosc foarte bine situatia si crede-ma ca doamna PRIM PROCUROR GRETCAN NU A PROCEDAT CORECT.....daca nu esti destul de bine informat nu are resot sa te hazardezi in afirmatii.......acea pedarda nu a fost aruncata p trotuar si a ricosat de pe totruar in ochiul omului care era asezat la masa in acea crasma..pentru c anu avea p unde...evenimentul s-a produs in luna decembrie...iar nu prea am cum sa cred ca erau ferestrele deschise sau usa la acea crasma incat sa ii sara de pe totruar in ochi....asa zisul patron parvulescu..avea chef de glume proaste..si nu a gasit decat p acest om...dar nu prea a mers gluma!
8.   CITITI trimis de
(12 iul 2008, 00:42:30
ochi ptr ochi si dinte ptr dinte .As fi orce ...numai judecator sau procuror NU . Daca nu esti 100% onest si corect ...PLATESTI ...mai devreme sau mai tirziu .Legea universului .
9.   Lex trimis de
(13 iul 2008, 23:12:50
Mai bine sa scape toti vinovatii decit sa fie condamnat un singur nevinovat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei